10 Haziran 2016

Re: Zero kara hajimeru isekai seikatsu s01e01a:


anime yokluğunda yeni bir anime, maceralı ve fantastikli gibi duruyor. karambole başlandı ama bir kaç bölüm sonra tamam mı? devam mı? belli olacak. dialoglar komikliklerle dolu, pek samimi konuşuyorlar. hayvanlar alemi gibi bir paralel evrene düşüp de gerçek dünyadan espiriler yapalım demişler. şimdilik konusundan bir şey anlaşılmıyor. zaten muhtemelen kafa karıştırıcı şeyler olacak. çizimler hoş ama öyle insanın ağzını açık bırakmıyor. esas oğlan tipini yine pek beğenmedim ama ağzı laf yapıyor. esas kız tipleri daha iyi durumda. böyle yarı elf falan yani, o derece. müziklerde hiçbir numara yok gibi ki bu anime için pek iyi bir işaret değil. bakalım ilerleyen bölümlerde anlayacağız durumu.

--- spoiler ---

.veledin teki mangaları kurcalar iken, gaipten bir iki kurtulma ve tırmalama sesleri de duyar iken pat diye paralel evrene geçer ve macera başlar. olayları öyle şaka gibi algılaması, hiç panik yapmaması. yoldan geçenle kavgalar etmesi ve soyulması gibi kafa şişirici işler olur.

.bunu soymaya çalışan tiplerle takılırken, beni çağıran taş gibi hatun der mesela, kimdir bunu çağıran hatun. ilk gelen kız zannederiz ama o hırsız imiş, ikinci gelen kızdan taş-rozet çalmış kaçıyor imiş. hop veledi kurtarmak yerine bırakıp gider.

.ikinci gelen yarı elf hatun da diğerini takip edecek iken dönüp bu hırsızlara dersini verir. karşılıksız iyilik diyerek bunları yaptığını düşünerek bizim subaru (isme gel) kızın peşine takılır ve macera başlar.

.bu kızcağızı bulmak için şehirde dolanırlar. bir tane kaybolmuş veledi annesine kavuştururlar. sonra o velet, kaçan diğer kızı gören bir kaslı esnafın kızıymış da iyilikler böyle de işlerine yarıyormuş falana gelirler. ne bileyim komik ama işte şimdilik bir hikaye yok haliyle.

.neyse paku muydu adı? bir tane temsili kedi görünümlü bir ruhumuz da var. kendisi memur tipi gündüz vakti kedi formunda görünüyor imiş. bizim tiplere yardım ediyor. arada espirilere katılıyor. hayvanı var, büyüsü var, elfi var, laf sokmacaları var. öyle şimdilik hafif bir anime gibi. bakalım konu nereye gider?

--- spoiler ---