24 Haziran 2016

preacher s01e04:

Monster Swamp

--- spoiler ---

.ilk iki bölümden sonra bir miktar hareket kaybetti. gereksiz olaylar uzuyor. gerekli gizemler açıklanmıyor ama tatlı bir havası var dizinin, orası kesin.

.bölüme kovalamaca ile başlattılar ama bir numarası yokmuş. iç çamaşırla paintball oynuyorlarmış da kızın teki kuyuya düşmüş ölmüş. arazinin sahibinin allahsızlığına gönderme için yapmış olabilirler ama çok uzattılar pek gereksizlerdi.

.ha aynı zamanda esas kadının ölen kızın intikamını almak için odaya dalıp an itibariyle çakan adamı dövüp pencereden atması için de yapmış olabilirler. kendisi kısaca cass adıyla sevgili vampirimiz imiş. boynuna cam parçası saplanmış. kadıncağız dualar eşliğinde hastaneye götürdü. orada kan içerken yakaladı. artık vampir olduğunu falan anlar herhalde. bakalım ne olacak?

.esas olay melek tiplerin vaiz için gelmesi idi. vampir kardeşimiz olayı açıklamaya çalıştı ama bir boku açıklayamadan meseleyi geçiştirdiler. vampirimiz melekleri kazıkladı. paralarını falan aldı, kafaları buldu. melekler tüm gün bekledi. hamburger reklamı izleyerek acıktılar. ilk telefon normal imiş, ikinci telefon göklerden imiş.

.oraların ağasını dine döndürdü. tanrıya hizmet edeceksin dedi, adam da kabul etti. eski görüntülerde babasının bir olayı olmuş bu adam ile. onu anlamadık ama satın alamadığı tek arazi babasının imiş. eğer seni tanrıya döndüremezsem araziyi vereceğim diye adamı kafaladı. sonra gücünü kullanarak küçük çaplı bir mucize gerçekleştirmiş oldu.

.kiliseye yardım eden kadın nasıl televizyonu aldı? bir de onun olayı ne? belediye başkanı ile mi takılıyor? yan karakterlerin olaylarını bir miktar abartıyorlar ama bağlarlarsa sorun yok.

.geçen bölümlerde intihar ettireceği ve tavşan sesini çıkarttırdığı adamı göremedik. izin falan almış. daha onların olaylarını devam ettirirler. zaten kasaba küçük, cemaat olark gördük, aralarındaki olaylara bolca girerler gibi ama tabii esas olay vaizimizin durumu, bokunu çıkarmazlar inşallah.

--- spoiler ---