22 Haziran 2016

preacher s01e03:

The Possibilities

--- spoiler ---

.olaylar hafiftan ağırlaştı ve sündükçe sünüyor. mesela şu tavşan sesi çıkartan adamın olayı gereksiz uzadı. esas karakterlerden biri o olmayacağına göre bu kadar uzatmalarına gerek yoktu. ha son sahne için yapmış olmalılar, adam silahla gelir. vaizi tehdit eder. vaiz iki saniyede intihar gibi göstererek adamı öldürtebilecek iken öldürtmez ve anladım der.

.insan öldürmeme, intikam almama, böyle hafiften iyiliğe bağlanacak, hafiften hristiyanlığa bağlanacak bir yere doğru gider. neyse ki tanrı hakkında güzel atıp tutuyorlar, diğer karakterler falan çok uçuk. böylece denkleştirilir herhalde.

.çılgın kadının olayı da bunların eskiden geçirdiği bir olayın intikamı imiş. adamın teki bunların hayatlarını karartmış. kim ne yapmış? babasını öldüren adam mı? hala bunu bile açıklamadılar. fazla gizem aşık usandırır işte ama anlamıyorlar. üçüncü bölümde en azından bunları açıklayıp yeni gizemler katmalılardı.

.ha yeni gizem katıldı, bizim dinci saldırı timi dediğimiz tipler cenneten gelen melekler imiş. kutunun içinde olan ve kaçan bir gücü geri almaya gelmişler. vampir eleman onları tekrar kaşılayınca, öldürmek yerine biraz muhabbet ettiler. ben konuşup size getiririm dedi ama tabii bunu yapmayacaktır.

.bu özel güç ne anlama geliyor? uzaylı gibi gösterdiler ama cenetten geliyormuş. tabii böyle gösterince cenneti evrende bir köşe gibi resmetmiş oldular. fantastik ama kafalar karışık gibi. vampir ve melek varsa vaizin içine kaçan da yine benzeri bir fantastik canlı olmalı, bakalım artık.

.bir tane yaşlı kadın ve kesmeli bir şeyler izlerken iletilen bir harita olayı da var. bunun da ne olduğunu tam anlayamadık. benzer şekilde mezbaha mıdır nedir? inek boğazlama sesi dinleyip huzur bulan gözlüklü abimizi neden gösterip duruyorlar? onu da anlayamadık. hepsini bir şekilde bağlarlar herhalde.

.vampir üzerinden gitsinler, eleman pek eğlenceli. kamyonet ile meleklere çarpması ve ettiği laflar falan iyidi. hele gücünü test ettikleri olaylar falan da gülümsetiyordu insanı. sırrını falan söyle dedi ama söylemedi. bakalım bunun vampir olduğunu ne ara öğrenecek?

.geçen bölümdeki gözünü açması söylenen kız da sadece gözünü açmış, denileni tam olarak yapıyorlar. gavurların dediği gibi "lidırıli" içerik olarak tamam olmasa da bu böyle. kalbini çıkaran adamı da kimse dert etmedi, fazla dırdırlı idi herhalde. cenazesini falan yaptılar bitti öyle.

--- spoiler ---