8 Haziran 2016

Orphan Black s04e02:

Transgressive Border Crossing 

--- spoiler ---

.karman çorman işlere devam. adamlar beth hikayesini devam ettiriyor. bu kadar zaman gizem sürdürüyorlar. önceki sezonlarda olanları zaten yarım yamalak anladık, şimdi bir de neoevrimcilerin kurt olayı çıktı. çok garip, iğrenç ama sonunda yine bağlayamayacaklar.

.sarah'ın yanağına ne ara kurdu yerleştirdiler? bu kurt ne işe yarıyor? nasıl kurtulacaklar? yeni muhabbetimiz bu olacak. tam da beth'in araştırıp kafayı kırdığı sonra da intihar ettiği mevzu buymuş.

.koyduğu gizli kameradan da hikayeyi devam ettiriyorlar. mika dedikleri tip baştan beri varmış ama saklanmış, bunları dinlemiş. geçen bölümün sonunda yerini buldular kaç diyordu, anında kaçtı ama gitti eski mekanına. ülen kaçsana madem. neden geri eski yere geldin. burada nasıl bulamıyorlar?

.bizim gay oğlan da soğuklaşmış, kendi biyolojik ailesini arar olmuş. ondan görüşmeye gelmemiş de tekrar olaylara atılınca garip davrandı. saçma aslında, bir de bunun dramı ile uğraştıracaklar. diğerleri bırakıp gittiği için miymiş? ona cevap alamadık. evrimcilerin oradan acilen çıkması gerekti.

.mika denen tipe yardım edenden neden kaçtı peki? klondan haberi yok muymuş? mika niye sarah ile görüşmedi? insan biraz açıklama yapmaz mı ülen? ne saçma iş. gizemin canını çıkartıyorlar.

.helena'nın tek yumurta ikizleri oluyor imiş. diğer taraftan bu hikaye mi gidecek nedir? bir tane velet var diye onun kök hücre muhabbetini yere göğe sığdıramamışlardı. şimdi tek yumurta ikizi geliyor ama konu alakasız, ellemeyecekler gibi.

.alison bir miktar kıskandı gibi oldu, cosima tam sağlığına kavuşmamış. bir de geçen sezon çıkan huysuz anne karakteri de lösemi imiş. artık hepsini toparlayıp nereye bağlayacaklar ise?

--- spoiler ---