20 Haziran 2016

once upon a time s05e23:

An Untold Story 

--- spoiler ---

.artık iyice boku çıktı sanki. ilk önce büyüyü yok edip sonra geçip bir meydan konuşması yapıp büyüyü geri getirmek nedir lan? hem halk da inanmamış ama bir anlık dahi olsa inandılar diye anlatılmamış hikayelerin diyarlarına kapı açıldı? nasıl yani?

.böyle olmaması gerekirdi ama adamlar isteyince oluyor. büyüyü yok eden aletten geri falan alsalardı ne bileyim bir şeyler yapsalardı. şimdi o kadar büyü, rumple'ın, emma'nın, regina'nın ve kasabanın tüm büyüsü şu kadar halk dilek dileyip bozukluk attı diye mi oldu? çok kötü oldu bu.

.tüm kurtuluş hikayesini de buna bağladıkları için final kötü oldu. bir de başımıza iyilik kötülük savaşı çıkardılar. jekyll ve hyde hikayesinden de buraya geldik. anlatılmamış hikayelerin diyarında sürgün edilmiş tipler bulunuyormuş. gardiyanları da hyde imiş.

.rumple ile meseleleri var diye belle'i kaçırmıştı. diğer tipler de nasıl oraya düştüydü unuttum bile. neyse işte rumple ile anlaşma yaptı. şimdi rumple tek başına uyku büyüsünü bozamaz mıydı? ne gerek vardı bu adama?

.iki tane kötü ile devam edelim demişler. kötü kraliçe ve hyde, sonraki sezonun kötüleri belli oldu. eh yine eski meseleler ilgi çekici kısmı belki regina ile ilgili kısmı olabilir. ejderha abimiz ölmeseydi daha ilgi çekici olurdu. herhalde bölümün tek iyisi oydu.

.regina, içindeki kötülüğün kalbini sökünce nasıl yok olmadı? zaten iki ayrı insan olmamışlar mıydı? kötülükten kurtulmak bu kadar kolay değil dediler de nasıl yani?

.zaten bir dedikleri diğerini tutmuyor. sihir yok olunca kasaba yıkılır demişlerdi, bu kadar sene sihirsiz yaşadı bir kaç yıl daha yaşarmış. ülen sihir keşfedilmeden önce de vardı ki kasabada, şimdi kasabanın sihrini kristale koyup yok ettiniz.

.mal ergene dönüştü henry iyice. ilk sezon iyi niyetli büyüye inanan bir veletti. şimdi tekrar inanç tazelediler ama mal ergenliği de baki kaldı. bir de ilk öpücüğü falan mı ne oldu. iki annesi önünde yapıyor bunu, gülsek mi ne yapsak?

--- spoiler ---