30 Haziran 2016

limitless s01e05:

Personality Crisis

--- spoiler ---

.yine yarım yamalak işler. bir adet terörist adayı ve kardeşinin dramını ele alalım demişler. genel hikayede de debra'nın babasının olaylarını anlatsam mı anlatmasam mı muhabbeti vardı.

.anlatmaması için elli saat maketler, canlandırmalar ve kısa filmler döşenmiş. bu nzt'yi daha yararlı işlere kullansa. genel resmi görmeye çalışsa, başında bunu devamlı sıkıştıran tiplere dair bir şeyler yapmaya çalışsa falan? daha bilgisayarda bile aratma yapmasına izin vermiyorlar ama bu mal hala dalgasını geçiyor.

.fbi dosyası ve babasının meselesini açıklaması zenci patronu ile muhabbetine falan da yansıdı. gereksizdi ama hafif komikli takılalım diyorlar, o fena olmuyor.

.bölümün konusundaki kardeş dramı ve salak küçük kardeşin bölüm sonu ölmesi de kötüydü. hastanelerin radyoloji bölümlerinden bomba falan yapıabiliyormuş. ayaküstü bomba yapma metodu anlatıyorlar. ha önemi yok ama yeni öğrendik işte.

.devamlı bir fantazi dünyası, karikatür ya da çizgi roman geçişleri yapıyorlar. arada iyi güzel de devamlı olunca bu ne dizisi diyor insan.

.debra ile quinn meselesi gibi bir olay vardı. dexterdan bir başka tip diziye gelmiş. yine çavuş tipli, dövüş uzmanı falan ama debra ile takılıyor. gizli takılıyor ama kafa zehir olan bizim sarı oğlan hemencecik anladı falan. 

--- spoiler ---