29 Haziran 2016

limitless s01e04:

Page 44 

--- spoiler ---

.ambele ettiler, üç olay falan vardı ama işte gereksiz çoğu. ilki fbi polisiyesi. çinli bir adamın casusluk yapması meselesi, çöplerini karıştırarak adamın modelleri çizdiğini falan görüp öyle olayları halletti.

.diğer tarafta tek gecelik ilişkiler sonrası sıkıntıdan yaptığı chatlerde tanıştığı bir adamın meselesiydi. neymiş efendim eski bilim insanlarındanmış. ortağı buna kazık atmış ama çok zengin olmuş. kendisi de şimdi insan ömrünü uzatacak bir çalışma yapmış. bunu sitelerinden duyurunca faresi çalınmış, sonra da zengin olan bilim insanı öldürülmüş.

.olay da miras muhabbeti imiş. avukatı bunu yapmış, bu sefer de onun çöplerini karıştırarak olayları aydınlattılar, fareyi buldular. adam pek bir borçlandı ve öylece bitti bu mesele.

.esas olay da işte fbi için casusluk yapması meselesi idi. senatörün adamları bastırdı buna, nzt için yapılan dosyaları istedi. ilkin yapmak istemedi, yalandan dosya hazırladı ama yemediler. babasına bir virüs bulaştırdılar mecburen yapmak zorunda kaldı.

.fbi merkezinin ortasında odasına girip sahte parmak izi ile dosyaları almak falan da şaka gibiydi. hiç mi bir kayıt yok? hem neyse ne işte. neden bu adama böyle bir görev vermişler? orası da saçma geliyor. adamın kafa zehir, başkan olacak ama hala fbi içinde caususa ihtiyacı var, pek iyi düşünememişler sanki.

.bir diğer olay da esas kadın karakter dexter'ın debra'sının babasının hadisesi idi. öldükten sonra tabloları çıkmış ortaya, onları satmak ister misin diye geldiler de görmeme gerek yok dedi, sergiye gidince tabloların tekinde kendi suratını gördü ve şaşırdı.

."miinvayl" eleman da fbi dosyalarını inceliyordu. içlerinde babasının da olduğunu gördü ve bölüm öyle bitti. şimdi fbi bundan haberdar ise neden ajanlarına söylememişler? nedir ne değildir? niye böyledir? düzgünce açıklasalar bari, yan konuları da bu kadar çok konuşmasınlar basite indirgesinler, nasıl olsa dolgu işte.

--- spoiler ---