27 Haziran 2016

limitless s01e02:

Badge! Gun! 

--- spoiler ---

.polisiye bölüm konuları ile başladılar ve bu böyle sürecek gibi. bölümün konusu cengiz han genini hedef alan bir virüsün bir şirket tarafından generalin tekine verilmesi idi. general ödeneklerini kesecekmiş de bunlar olmasını istemiyormuş da falan filan. hepsi süper haplı zekimiz, sarı sakallımız tarafından çözüldü.

.en azından şakaları falan varmış. o yüzden izlemesi kolay olacak gibi. polisiyesini takip etmek yorucu ama diğer taraftan geyikleri, gülüp eğlendirecekleri olacak gibi görünüyor. 

.ilkin bunu haplı olarak dışarı çıkartmak istemediler ama çok zeki olduğundan yerinde tutamadılar tabii. sonra uyduruktan bir kimlik gibi bir şeyler verdiler. olaylara katılmasını debra hanım istedi. tabii dizideki adı neydi kim bilir, öğreniriz bir ara.

.olayların arasında çok zekasını saça saça gitmesi falan komik mi? işe yarar mı bilemedim. otobüsteki herkeslerler konuşmalar. haplı bir ara ailesi ile takılmalar. oyunları kazanmalar falan komik sayılabilir.

.esas olay tabii ailesinden olayları saklaması idi. babası avukat imiş, onla görüşüp müvekkil avukat gizliliğinden yararlanmak istemiş. tabii süper zeki haliyle bunu akıl edememiş. debra söylüyor falan. iyi fikir derken tam babasına söyleyecek iken. yan etkileri kaldıran aşıyı yapan hemşirenin babasının hemşiresi olduğunu öğrendi.

.filmdeki eleman esas kötü falan mı olacak nedir? aratma yapmasına bile müsaade etmiyor. şimdi evlerinde hemşire falan oldu. babasına anlatamadan bölüm bitti. eleman ile anlaşmalarından yan etki meselesini saklaması vardı. hap meselesini açıklaması lazım ama bakalım ne yapacak?

.bir de adam üzerinde o kadar inceleme yapıyor. yan etkileri ortadan kaldıracak şeyi nasıl tespit edemiyorlar? devlet sırrı falan filan bir şeyler dediler sanki ama bu da pek saçma gibi duruyor.

--- spoiler ---