26 Haziran 2016

limitless s01e01:

Pilot 

filminin devamı gibi olsun istemişler ama hikaye filminin karakterleri değil de başkaları ile devam ediyor. filmindeki eleman geldi ilk bölüme, baktım bir kaç bölüm daha görünecek imiş. polisiyeye çevirecekler. o kötü görünüyor. jennifer carpenter yine kolluk kuvvetlerinde, kendisi fbi ajanı. sanki debra morgan gibi ama tek farkı küfretmiyor. pilot bölüm olarak az biraz hareketli, az biraz gizemli başladılar. olaylar bölüm bölüm olacak gibi görünüyor. genel hikayesi de işte nzt dedikleri ilaç üzerine ortaya karışık gibi bir şeyler. izlenir bir dizi gibi ama fazla bir beklentim yok.

--- spoiler ---

.ilk bölüm itibariyle orta yaşa gelmiş ama hayatta bir şeyleri başaramamış insanlara göndermeler yaptılar, pek alındık buna ve kocaman "sanane" demek istiyoruz. sana ne lan? hem hapla yaptığın vakit neresi adil oluyor? alın teri ile becersene!

.üstelik temel bilim kurgu hikayesi sakat, beynin atıl kısmı falan gibi durumlar yok deniyor. bilim insanların sallaması bu iş, adamlar bu sallama bilgi ile bir hap bulunsun ve beyni tam kapasitede kullansın nasıl olur diyor?

.dört yıldır bu haptan kullanıyormuş, muhtemelen filminden itibaren ve artık anasının rahmini hatırlıyormuş. bu nasıl bir deneyim? huzur istediği vakit oraya gidiyormuş. az biraz şaka gibi, bu esas adamın olayı da pek anlaşılmıyor ama tabii ilaç araştırması konusuna kendisini vermişti.

.nzt dedikleri bu ilacın bir yıl içinde ölümcül yan etkisi falan oluyormuş. bunu ortadan kaldıran bir şeyler bulmuş ama pek gizliymiş. bilgileri birine söylerse acı verici ölüm verirmiş ona. diğer tarafta da jennifer carpenter yalan söylemek yok diyor. babası da bu ilaç yüzünden ölmüş, olayları hem kişisel hem de bürosunun başındaki tip (grimm'in anne rolüydü sanırım (elemanın annesi de fringe dizisinden tanıdık bir teyzemiz)) ile birlikte araştırmaya alıyorlar.

.elemanı inceleyecekler, bu zaman zarfında da fbi danışmanı olacak. artık böyle her bölüm süper beyni ile olayları çözecek. biz de hayret edeceğiz. yani pek ilgi çekici değil böyle. hele hele allahın polisiyesi süper beyinle çözsen ne olur?

.gitar çalım sahnesi hoştu, eski müzisyen şimdinin dikiş tutturamayan hayırlı evlat modu hoştu. aksiyon namına koşturmacalar vardı işte. karşıdan karşıya geçmeler ya da gittiği yolun sonunu görmeler falan pek sıradandı. esas olayı babasının hastalığına çare bulmaktı. bu da hastalık bulma dizileri, polisiyenin doktor versiyonu yani. onlar falan da fena değildi.

.bu şekilde bir başlangıç, dizi yokluğunda yirmi iki bölüm geçip gider herhalde. bakalım ne olacak? genel hikayeyi şöyle tefferruatlı bir bilim kurguya getirseler çok iyi olabilir. göreceğiz artık.

--- spoiler ---