14 Haziran 2016

Jonathan Strange & Mr Norrell s01e03:

Chapter Three: The Education of a Magician

--- spoiler ---

.yahu güzel dizi, görüntüler falan hoş ama konu acayip dağınık. şimdi ölümden dönen kadın. büyüyü tanıtmak için norrell tarafından yapıldı ama bu kadının dramı ne kadar alakadar ediyor bizi? nereye kadar yani? şimdi bölüm sonunda norrell'den intikam almaya geldi, yardımcısı araya girdi ve vuruldu. daha iyisi olabilirdi.

.kumdan at yapıp gemileri düzeltebileceğin bir senaryodan bahsediyoruz yani. şu uzun tırnaklı adam kimse artık, zencinin aklına giriyor. seni kral yapabilirim diyor da nerenin kralı? bilindik bir zenci kralı var mı bu diyarların?

.doğumu ve isim verilmesini falan gösterdi. tamam bunun da hikayesi iyi hoş ama ingiliz büyüsü açısından nedir? bu uzun tırnaklı (elf midir? peri midir neyse artık) adam ile mücadelelerine girecekse olay o zaman eh biraz anlaşılır ama kurbanların psikolojileri bizi bir yere kadar idare ediyor.

.esas olay savaş meydanına gitmiş strange cephesinde idi. ilkin kimse sallamadı. dalga geçtiler, ufak tefek büyüler falan derken taştan yollar serpti. kumandan merlin falan dedi, hala dalga falan filan derken ölü askerlerden bilgi aldılar, bir kuble saygınlık kazandı.

.kuzgun kralın kitabından ölüyü diriltti, zombi gibilerdi. ağızlarına tükürerek dillerini açtı falan ama şimdi ölüyü diriltme büyüsü ikinci kez yapılmış oldu. kuzgun kralı da bu beyaz saçlı, uzun tırnaklıya rakip falandır herhalde.

.zaten deli adamı tekrar göremedik, aralarında bir rekabet olabilir. dizinin yönünü tam büyüye çevirmelerini temenni ediyorum yoksa böyle tek tek mr. black'in kral olmasını işleyeceklerse vay halimize. zaten deliren kadın adamı vurdu diye hala bir yaygara koparacaklar.

.kitapların taşıyıcı adamının ölmesi pek dramatik idi. strange'i kurtardı. kitapları kurtaramadım diyerek üzülerek öldü. pek dokunaklı idi. kalan tek kitap da kuzgun kral kitabı idi. biraz daha büyü zahmet olmazsa...

--- spoiler ---