27 Haziran 2016

game of thrones s06e10:

The Winds of Winter 

--- spoiler ---

.uzun zamandan sonra sezon finali de güzel oldu. bir kere olaylara giriş müziğini falan özel seçmişler herhalde. hazırlıklar yapılırken, insanlar giyinirken falan Light Of The Seven diye bir müzik başmışlar, pek tatlı olmuş.

.cersei yüce rahibi yaktı bitirdi. adam kibiri yüzünden kaçamadı. hani belki kaçamazdı ya da kaçamasın diye o kadar büyük çaplı bir patlama düşünmüş olmalı ama iyi patlattı hani. yargılama için kullanılan binayı içindekilerle birlikte havaya uçurdu. güya yüce rahibi falan kandırıp da işler çevirmeye çalışan, bu şekilde annesini kurtaran kraliçeyi ve akrabalarını falan da gömdü. bir sürü insanın ölmesine gerek var mıydı?

.geçip tahta oturması için gerek vardır belki bilemedim. jamie geldiği vakit ortalığı görünce yüzünde bir miktar somurtma ile demir tahta oturan kardeşine falan baktı. kendisini soyup utan diyen kadından da güzel intikam aldı. dağ'a becerttirdi. hem de mor suratlı dağa. tabii bu kadının hükümranlığı fazla sürmeyebilir. khaleesi yola çıktı. gelmesi kolay olmaz, bakalım ne ara gelir. ne ara kapışırlar. bu kadar büyük ölçekli savaş gösterip de vermezlerse üzücü olur.

.kuzeyde yeni kral jon snow oldu. lord'lar insaf etti. tabii veledin konuşması da pek etkili oldu. piç olması önemli değil yeni kral sensin dediler. kuzeyin kralı, kışın geldiği bu vakit çok gerekliydi. kış gelmiş bu arada. beyaz kuzgun ile gelmiş. kışın fırtınalarını aynı zamanda ölüler de getirebilir imiş. bakalım ne olacak?

.bran üç gözlü kuzgun olarak hikayenin kalan kısmını görmeyi başardı. meğer jon snow'un babası robert imiş. demirt tahtın "raytful" varisi. hem kuzeyin kralı hem güneyin. gönüllerin kralı. bilemedim artık kime nasıl anlatırlar ama alttan bunu verdiler.

.serçeparmak nasıl sessiz kaldı anlamadım. adamın hayalleri büyükmüş. demir tahtta gözü varmış. yanında sansa'yı hayal ediyormuş. öpücüğü konduracaktı ki konduramadı. sansa izin vermedi. nasıl daha fazlasını istemedi? neyi hesap ediyor? onu göstermediler ama karın ağrısı olacağı kesin.

.arya'nın eğitimler boşa gitmedi diye mesajı çakmışlar. bin yüzlü tanrı niye buna yardım etmiş? yüz falan niye vermiş? frey hanesinden intikamını aldı. baştaki yaşı tip the strain dizisindeki tipmiş. adamı nasıl tanıyamadım bunca zaman? ses tonundan hatırladım gibi oldu ama iki dizide de çok farklı tip olmuş. iyi olmuş, oğullarını yemek içinde ikram etti, sonra da boğazını kesti kurtuldu. sonunda adam olmuş arya, ona pek bir sevindik.

.khaleesi aşığını geride bırakıp demir tahta doğru yola çıktı. aralarda tyrion ile sohbetler falan derken geri planda lord varys ta güneylerde kendisine müttefik toparlamış. lannisterlerden nefret eden kim varsa toparlamışlar herhalde. üç ejderha ve bir sürü gemiyle gövde gösterisi yaparak bitirdiler olayı. şu theon'un amcası da karşı tarafa falan geçer herhalde artık. o kadar gövde gösterisine bakınca karşı tarafta ne var diye insan düşünüyor? sezon başından beri bir yüce rahip dize getirdi hepsini. neyse ki kibrine boğuldu öldü gitti mal adam. salak oğlu da intihar etti, gerçek inanan mıydı? yoksa karıyı çok sevmişti ondan mı atladı? tacını çıkartıp beklenmedik bir şekilde attı kendini, öldü gitti. 

.yan konularda sam salağı üstat olmaya gitti. öyle işte salak salak takılmalar. büyük kütüphaneler ve kadınların dışarda kalması meselesi yaptılar. karşıdaki memur tripleri iyidi.

.bir de küçük çocukları kullanarak o kadar asker toparlayıp yapamadıklarını yaptılar. şu yavşak yaşlı sakallı üstat bozuntusunu  falan güzelce kestiler. yüce rahibin kolluk gücünün başı olan elemanı da çocuklar kesti. bombayı görsün de sürünsün diye mi bıraktılar bilemedim ama güzel tasarlamışlar, insan olayın içine giriyordu. eh bunca zaman sonra güzel bir şeyler izletip. güzelce sezonu bitirdiler.

.tabii küçük kızın kazığa bağlanıp yakılması olayı vardı bir de. davos abimiz meseleyi savaş sonrasına bırakmış. jon'dan idam için izin istedi ama eleman sürgün etmiş gibi oldu. güneye git bir daha yüzünü görürsek keseriz dediler. kadın için pek de ceza olmadı sanki? hani sıcaklarda eriyip yaşlı hali ortaya çıkmayacaksa yaptığı yanına kar kaldı.

--- spoiler ---