21 Haziran 2016

game of thrones s06e09:

Battle of the Bastards

--- spoiler ---

.yav imdb bölüme 10 puan vermiş. 40 küsür bin kişi oy kullanmış. enterasan geldi bu bana. tamam güzel bölümdü de sanki böyle istenileni vermek gibi olmuş. hep ters köşe yapıp, ters köşe bekletip. düz köşe yapmış sevgili yazarımız. herhalde uzun bir aradan sonra ilk defa iyiler kazandı. onu da tam kaybedecek gibiyken kazandılar. 

.görüntülere de para harcamış gibiler. özellikle atlarla yapılan sahneler bir hayli iyi görünüyordu. bütün sezonun parasını bu bölüme harcamışlar herhalde. güzel savaş sahneleri oldu hakkaten.

.ejderhalı sahneler de diğerlerine göre iyidi ama yine tam ejderha yapamıyorlar. gerçekçi ejderha yapmaya paraları yetmiyor herhalde. sonunda savaşta kullanımı başladı. khaleesi tek başına savaşı kazandı nerdeyse, tabii yerden de azgın abiler koştu yetişti.

.yine en iyi bölümü dokuzuncu bölümü olup, onuncu bölümde hayal kırıklığı ile sezona veda edecekler gibi geliyor bana. şimdi sevgili ramsay köpeklerine yem olarak öldü. adam için herhalde olması gereken ölüm şekli buydu. 7 gündür aç bırakılmış hayvan diyor da güçten düşer aslında lan, o biraz ağır sallama olmuş. neyse aç hayvanların yanına kanlı kanlı kapatılan ramsay, köpekleri tarafından yendi. hem de yüzündeki kanlar falan yalanaraktan başlayan bir sahne. sansa da pis pis izleyip sırıttı.

.savaş sahnelerin başı da iyidi. ramsay yine bir cinli peşinde velet stark'ı salıyor ama koş diyor. arkasından oklar fırlatıyor. bunu gören jon snow durur mu? atıylan olay yerine ulaşmak için koşuyor da koşuyor ama tam ulaştığı vakit velet ölüyor. bunun yüzünden jon'un başına bir şey gelseydi, seyirciler olarak isyan ederdik. yüreğimizi ağzımıza getirdi ama işte maharet de bu olsa gerek.

.tabii o kadar ok yağmurundan nasıl bir tanesi bile denk gelmedi? nasıl allah korudu bu adamı? bir kere ölümden döndüğünden ışığın tanrısı korumuş olabilir şimdi artık, kim bilir?

.savaşın seyri de iyidi. hani yenilirken yenmeli yapmaları bir yere kadar ama sayıca az olarak aslanlar gibi savaşıp aslanlar gibi kaybedecekler idi. hatta bir ara jon arbade içersinde ezilip geberecek dedik, o sahneyi de iyi çekmişler. içine çekiyordu insanı ve kurtulduğu an derin bir nefes falan...

.ramsay güzel taktik, askerler nizami derken hepsinin anasını ağlatıyorlardı. serçe parmak yetti geldi. en son zaten olan dev kardeşimize oldu, en son gözünden vurdu ramsay, öldü dev dağ gibi adam, neyse ki jon ağznı burnunu kırdı.

.şu durumda serçe parmak galibiyette önemli yer tutuyor. bakalım talepleri ne olacak? sansa ile bunun muhabbetini yaptıydı ve senden bir şey istemem dediydi ama bıçak kemiğe dayanınca gitmiş yardım istemiş. bakalım neler olacak?

.khaleesi cephesinde kolay bir galibiyet. sahiplere güzel bir mesaj, şu gri solucan mıydı neydi? kesti biçti verdi mesajı. savaştan sonra theon ve yara khaleesinin karşısına çıktı. amcasına karşı birlik oluşturmak için güzel muhabbet ettiler, güldürdüler. iyi oldu güzel oldu. sezon finalini de en az bu kadar güzel yapsalar bari.

--- spoiler ---