14 Haziran 2016

game of thrones s06e08:

No One

--- spoiler ---

.kaldı iki bölüm ama bir şey olduğu yok. hadi bir şeyler oluyor diyelim ama sadece oturup konuşma üzerinden oluyor. bir tek aksiyon arya'nın kaçışı idi. gemi görüntüleri falan da aksiyonluydu güya ama olmadı tabii. khaleesi geldi, ejderha arkaplanda falan. ne bileyim çok durağan geliyor bana. gemilerin gündüz çekimi de zaten çok para harcanamamış çekimi idi.

.kale meselesi vardı. şak diye hallettiler. ailesini tehdit etti, iyi güzel de kale neden düşmana esir düşmüş lordu aldı? hadi aldı diyelim. teslim olma emrini nasıl uyguladı? biraz üstünkörü oldu. tat vermedi.

.arya bin yüzlü tanrı'dan ayrılacaksaydı. neydi bu olanlar bitenler? karanlıkta dövüşmesini öğrenmesi mi kazancı oldu? hem onu eğitenin yüzünü falan kesti koydu. artık sen de isimsiz oldun dedi ama işte ayrılacak imiş. ne anladık o vakit? neyse ölmesinden iyidir. ölecek sandık üzüldük.

.tyrion ve ahalisinin fıkra muhabbeti baygınlık verdi. komik de değillerdi. manasını da çözemedik. ülen ne gerek var yani? tamam hoş karakterler falan da bari doğru düzgün bir şey üzerinden konuşturtsana. şarap ve fıkralar. kanlarına giriyor pis cüce, pardon dünyanın en iyi tanınan pis cücesi. keltoş da gizli işler için ayrıldı. naptınığını allah bilir.

.cersei'nin durumlar gitgide kötü oluyor. yargılamada dövüş usülünü kaldırmışlar. minik kral açıklama yapıyor. öncesinde dağ, cersei ile görüşmek isteyen yüce rahibin adamlarından tekinin kafasını eliyle koparttıydı. öyle ufak çaplı aksiyon işte de bir yere vardığı yok. tek adamla neyi koruyabilirsin? şimdi jamie gelecek de kurtaracak falan filan.

.sevgili tazımız adam kesiyor, alıyor baltayı sallıyor öldürüyor. güzel de kesip biçiyor. ahalinisini öldüren tiplerden öcünü aldı. kalanları için yola devam etti. üç tanesini asma aşamasında diğer elamanları gördü. ölümden dönene bir tip vardı ama olayları neydi? ışığın tanrısı falanı filanı derken unuttuk, adam pazarlığı yaptılar. kesme biçme olmadan tat alamadı ama astılar bitti. bunlara katılacak gibi.

.şu kale olayına tekrar döner isek salaklar teslim oldu o kadar asker boşa gitti. kuzeye yardıma yola çıksa hem askerler boşa gitmeyecek hem de zaten kaçınılmaz son gerçekleşmiş olacaktı. yaşlı inatçı abimiz de öldü gitti. zaten zar zor hatırladıydık, unutup gideceğiz.

--- spoiler ---