6 Haziran 2016

game of thrones s06e07:

The Broken Man

--- spoiler ---

.şu dizinin daha şehirlerini takip edemiyorum, utansam mı ne yapsam? adamlar açıklamıyor da... bir bakıyorsun arazideler, bir bakıyorsun kaledeler. bir bakıyorsun kırık kılıncın oradayız. oralarda arya ile dolaştıydık hep ama neresi olduğunu bilmiyorum. şimdi karnına üç beş bıçak darbesi aldı, suya düştü ve çıktı. halkın arasında kanlar aka aka ilerliyordu. nasıl ölmedi? kim yardım edecek? orası belli olmayan şekilde bölüm bitti. arya da ölürse yuh artık.

.sevgili "the hound" abimizi gördük. öldü sandık ama ölmemiş. sevgili yazarımız ölmeyeni öldürüyor, öleni öldürmüyor. böyle de bir şaşırtıcı bir kişilik. üstünde böcekler geziyormuş, bacağı kırıkmış, on gün boyunca öleyazmış ama ölmemiş. sarışın devimiz güzel benzettiydi, onun da geyiğini yaptılar. bir şeyler inşaa ediyorlardı. onu da anlayamadım, affetsinler artık. zaten tamamını göremeden asıldı gitti. kılınçlar dünyasında pasifist olmak nedir lan? al işte öldün iyi mi oldu? adamı da  hatırlayamadım, acayip tanıdık ama bu diziden mi? başka diziden mi bilemedim ya neyse.

.jon snow, sansa ve davos abimiz asker arayışında mormont'lara gitti (bu soyadı da çok tanıdık şimdi ya karıştırmayalım) vere vere 62 adam verdi. muhtemelen süper adamlar çıkacak ama sahne komikti. küçük velet de çok iyidi. 2bin küsür yabani ile ağrılıkta ordusu yabaniler olacak. az daha onlar bile savaşmıyordu. sansa kuzgun ile yeni bir yardım talebi gönderecek sanki ama sezon sonu ramsey'i indirecekler orası belli. ölen bir daha ölmez artık. yeter yani.

.kraliçemiz meğer yüce rahibimizi kandırıyormuş. tanrıları fısıldamıyor herhalde. ayetler ezberlemeler falan derken ninesinin eline bir şeyler sıkıştırdı. çiçek midir nedir? mesajı biz alamadık ama kadıncağız aldı ve kaçtı. cersei'ye de kaybettin, kaç git buralardan dedi. zaten dizideki ağırlığı bile gitti, yerle yeksan ettiler kadını.

.jamie de kale kuşatmasına geldi. sevgili bronn da yanındaydı. onun olduğu sahneler daha bir hoş. adam düz adam, askeri zekası da pek iyi. kuşatmadaki kumandanlığı devralmaları tatlıydı, üstüne karabalık abimizle görüştü. laflar havalarda uçuştu. jamie'nin boyunun ölçüsünü aldı ve kalesine geri gitti. savaş bitti neyi savunuyorsun dedi adama ama var bir numara bakalım, çıkacak ortaya.

.theon ve ablasını bir miktar gördük, ablası ağır lezbiyen imiş. meme hüpletiyormuş. bir miktar o sahnelerden serpiştirdiler. theon'a ya bilekleri kes bitir işini ya da adam ol geri dedi. değişik kafalı ama harbi nasihatler yani. nihai plan da khaleesine gitmek imiş. artık kurtarıcımız o, gelen giden ona gidiyor. bakalım artık ilk kim ulaşırsa o kazanacak gibi. bu bölüme de kendilerini göremedik. bari bölüm sonu bir ejderha neyin indireydi.

--- spoiler ---