5 Haziran 2016

Bates Motel s04e10:

Norman 

--- spoiler ---

.dizinin başından sonuna bu dylan nerde dedim, ede ede bir telefon etti. ülen anan öldü nerdesin? nasıl haber gelmez. hadi numaramı değiştirdim diyor da emma'nın ya da babasının da mı telefonu yok? kimse yakınlarına haber vermez mi? şerif nasıl aramaz bu oğlanı? aklım almadı.

.ev tek başına norman'a kaldı da nasıl olabilir? zaten bu eleman şüpheliydi. psikiyatrist abimiz nasıl müdahale etmedi? gelen dedektif norman'ın akıl hastanesine gidiyor. nasıl olur da bir intihar vakasını doktora bildirmezler? bu da hiç olmadı. baştan sona sinir ettiler bu konuda ama iyidi yani...

.psikopatça iyidi. bir kere eleman annesini bekledi, o yüzden bu kadar üzülmedi. son anlarda gelemeyeceğini görüp gidip mezarını kazdı. aldı geldi, gözlerini aç dedi. açmadı. tuttu göz kapaklarını tutkalla yapıştırdı, garipti işte.

.derken bizim psikopat abimiz duymuş gelmiş ta nerelerden. kadını seven bir tek o mu varmış? evi nasıl kimse ziyaret etmez arkadaş? nasıl yani? derken ölüsünü gördü, bir iki nasihat etti. kabullenmelisin falan derken norman tam beynine silahı dayadıydı ki anasının piyano melodisini duydu.

.kadın geri gelmiş hehe, tabii beyninde geri geldi. ilaçların etkisi falan geçince yine anasını görmüştür. artık sonsuza kadar onunla kalacak. saykoluğa atılmış son adım anasının ölmesiydi herhalde, o da oldu tam oldu ama işte dylan falan geleydi. ortalık karışaydı bir miktar mantıklı olurdu. psikopatça oldu. hele o cenaze evi falan neydi öyle? konuşma falan komikti nerdeyse. pederin tepkisi de komikti.

.şerifin gelip ağzının ortasına çakması da çok iyidi. iç yağlarım eridi. eleman kendisinin öldürdüğünün farkında değil. hiçbir şey hatırlamıyor gibi, hafıza kaybı mı  yaşadı? karbon monoksitten mi böyle? şerif hala ispatlamaya çalışıyor. ülen kazanın üstündeki parmak izlerine baksana? çok anlamsız yahu.

.bir de şerifi yalan beyandan yakaladılar. o kadar olayda itiraf alamadılar. düşüp kalktığı bankacı hatunla yakınlığını sormuşlardı, yok öyle bir şey demişti. sonra mikrofonlu olduğu zaman ağzından onları kaçırmışmış da ondan içeri aldılar, şaka gibiydi. intihar mevzusunu üstüne yıkmasalar bari dedim, içeri alacakları belliydi ama böyle de iyi olmadı.

--- spoiler ---