23 Haziran 2016

acayip hikayeler e04:

Karabüyü Kadriye

--- spoiler ---

.dizinin bölümler tepetaklak gidiyor. ilk bölüm en iyisi, ikinci iyi, sonraki eh işte falan derken bu bölüm kötüydü. bildiğin kötüydü. nerden bulmuşlar bu oyuncuları bir kere? hepsi saçma sapan oynamış, çok kasıntı görünüyorlardı.

.çekimler falan da öyle. devamlı bir çaprazlama merakı, sokağa çaprazla, mekana çaprazla. görüntüntüler hep öyleydi. ha bir de surata kamera sabitleme merakı varmış. iki kez kullandılar, uzun uzun. pek keyif vermedi.

.bar görüntüleri falan şaka gibiydi, bir kere de kasıntı olmadan bar sahnesi çekebilen yok herhalde. böyle salak salak danslar, tripler. figüranlar zaten şaka gibi. bir de üstüne fantastik hikaye yapalım demişler. o da bebek büyüsü!

.bar tuvaletinin çıkışında yaşlı kadın baykuşu takip et diyor. len ne bu? neyse salak kız takip ediyor, modern dans yapan malların ortasında eline bir tane büyülü bebek veriyor. neymiş aşkını bununla kazanacakmış. onla çeşitli oyunlar oynuyor, sonra orasına burasına sürtüyor, adam bunu özleyip geliyor. tam sevişmeye başlayacaklar. bebeği ateşe atıyor ve yanıyorlar. yansın yaresülllah! cayır cayır yanmış hastalar ile başlayan bölüm de böyle bitiyor.

.bölümün şakası da bebeği kanıt olarak, kanıt torbasına koymaları ve elemanın boğularak ölmesiydi herhalde. zaten köz haline gelmişsin, yaşasan ne olur? saçma sapan işte.

--- spoiler ---