22 Mayıs 2016

the 100 s03e16:

Perverse Instantiation: Part Two 

--- spoiler ---

.yahu bu sezon kabak tadı verdi. şimdi de dünyadaki nükleer reaktörlerin boku yediğini. bunları alie'nin ayakta tuttuğunu öğrendik. 6 aylık ömür biçti ve sezon bitti. ne olacak şimdi? tamam dünya kurtarma dizisi de biraz soluklansaydık. her bölüm dünyayı kurtarmaya çalışmasaydık? neyse yapacak bir şey yok.

.yine clarke kurtardı. neyse ki lexa'yı gördük. şöyle gerile gerile çift kılınç ile dövüştürerek veda ettirdiler. zaten hala ateş'in içinde kendisi mevcut. belki ilerde içeri girme yolunu bulurlar. belki diziden çıkması gerekmez kim bilir artık?

.o öldürme tuşunun son saniyede basılması insanı sinir ediyor. tam işte kontrolü altındaki insanlar odaya giriyor, tam clarke'a ulaşacak ya da sevdiklerini öldürecek. pat bakıyorsun iki saat konuşmanın da sonu oraya geliyor. son yirmi saniye, son on saniye falan filan. neyse ki yine dünyanın kaderine o karar verdi. kimlerin ölüp ölmeyeceğini o seçti.

.alie tam da damardan girmişti. artık büyük kararlar almak zorunda kalmayacaksın, acını dindireceğim. iyi olacaksın falan filan diye ama pek yemedi bunu, eh  yemesini de beklemezdik. lexa'yı görüp geride kalsa garip olurdu. esas karakteri tam lezbiyene bağladılar o garip oldu.

.raven diğer tarafta programlara bakıp her şeyleri anladı. mübarek matrix uzmanı, yetmedi kaçış işin kapı falan yaptı. yazılarla girdikleri şekiller kapıya şekil oldu falan, o ney öyle yahu? neyse işte programcılara güzelleme yapalım demişler.

.esas annesini çipin etkisinden kurtarıp, cerrahi işleri ona yaptırmaları da fena değildi. tabii son kalan kurtarma aleti biraz zorlamaydı ama kadın ölen ontari'nin kalbini açıp elle pompa yaptırttı, yok artık daha ne kadar abartacaklar derken buraya geldiler.

.kara kanın sistemde dolaşması yetiyor muymuş? o da bir miktar zorlama olsa da işe yaradı. içeri girip kod verecekti ama gitti tuşu çevirdi. belki sonra başka kara kan bulurlar. olmadı kartel'den çağırsınlar artık ne diyeceğimi şaşırdım.

.pike'ın ölümüne de bir çift laf etmek lazım. hak etmişti ama böyle olmamalıydı. octavia fena çıktı. adam kızı kurtardı, belki minnet duyar dedi ama aşk acısı bu başka bir şeye benzemiyor dercesine öldürdü adamı, hem de yüzüne baka baka. selam veriyordu nerdeyse, gitti koca pike. neyse ki mal mal işleri vardı ondan kurtulduk.

--- spoiler ---