7 Mayıs 2016

once upon a time s05e14:

Devil's Due

--- spoiler ---

.şu hades olayı baydı beni şimdiden, sezon sonu buna ait. rumple'ı da ele geçirdi. nasıl yenecekler bu adamı? adamlar yeraltı dünyasına taşıyalım hikayeyi demişler ama görsel efektler falan çok sıkıntılı. yanan saçlar çok kötü görünüyor. kayıp ruhlar nehri zaten allaha emanet. ne bileyim insanın gözü çok takılıyor. devamı merak ettiğimden izliyorum ama eski keyfi vermiyor artık.

.zaten kanca'nın kurtarılması için bu kadar tantana çok gelmişti, üstüne hades getirelim demişler. hades tipimiz iyidir hoştur da işte çok zorlama ilerliyor olaylar. rumple daha karanlık olan olmadan, sonraki doğacak çocuğunu bea için satmış, bir yılan sokmuş bunu onu iyileştiren panzehiri anlaşmak için böyle bir anlaşma yapmış. mevzu bahis büyücümüz de battlestar galactica'nın "çifi"... neyse işte karanlık olan olunca (lafa gel) gitmiş adamı öldürmüş ve böylelikle anlaşmadan kurtulmuş.

.ama hades bunu öğrenmiş, ölüler diyarında ölüm anlaşmayı bozmuyormuş. yetmemiş anlaşmasını hades'e devretmiş. yetmemiş belle ikinci çocuğuna hamileymiş. şimdi onun iyiliği için rumple hades'e çalışacak imiş. haydin bakalım yine kötü rumple falan filan.

.emma, milah ile birlikte kancayı kurtarmaya gitti. birbirlerine tanışma faslı komikti. hem oğlu hem sevgilisi ile sevgili olmuş bir sarışın. ölüler diyarı ilişkileri pek bir karıştırıyormuş. neyse hep birlikte gittiler, pat diye kurtardılar ama o kadar kolay değilmiş.

.geçen bölümün sonunda hades üç isim istemişti. araftan kurtardıkları ruhlar için yeni gelenlerden üç isim. regina, pamuk ve emma seçilmiş. ondan dolayı kalbi bölüp kancayı kurtarma planı iptal. içlerinden üçü de arafta kalmış. yersek gari.

--- spoiler ---