6 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e17:

Bôryaku 

--- spoiler ---

.miyo hanımefendinin olaylarından devam ediyoruz. zaman dilimi olarak satoko'nun anasının babasının yaşadığı zamanlardayız. rika'nın şu durumda geçmişi hatırlamaması normal mi? yoksa bu zamana dönmediler de sadece geçmişi mi anlatıyorlar? şu an net değil. finale kadar da anlayamayacağız sanki.

.satoko anasını babasını öldürmüş, beşinci seviyede takılıyor kendisi ama boğazını parçalamıyor. rika üzerinde testler yaparak satoko için ilaç arıyorlar. yönetmen iyi adam ama bir sürü manyak işin de doktoru, rika'nın anası babası ilkin araştırma için izin veriyor. sonra izni geri alıyor. miyo da ne yapmalıyım etmeliyim derken oyashiro sama lanetini kullanarak anasını babasını öldürüyor.

.cinayetlerin çoğu komplo bir kısmı parazitten şeklinde ilerliyor hikaye ama hanyu nerden çıktı geldi? köydeki bu antik bilgi nedir? o belli değil. furude ailesinin kraliçelik muhabbetini de yeni bulmuş gibiler. rika bunları hep yeni öğreniyor gibi.

.işin garibi devlet yetkilileri ilkin destek oluyor sonra dedesinin arkadaşının ölümü ile desteklerini çekiyorlar. çok daha pis bakışlı bir kadın gelip o destek oluyor bu sefer. bu kadar insan öldürülme meselesinin arkasında bir de bu morumtrak saçlı kadın var. hepsinin kökeni de dedesinin araştırmasını ayaklar altına alan yetkilier, eh yani biraz fazla tepki değil mi?

--- spoiler ---