28 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e09:

Kôshô

--- spoiler ---

.satoko meselesinin boku çıkacak o anlaşıldı. tüm olay bundan ibaret olamaz herhalde. çok uzatıyorlar yahu. bütün sınıf sosyal hizmetlere gitti, yine bir şey değişmedi. daha çok insan toplayıp gidelim dediler. beyzbolcu tipler, garson kızlar, doktor ve hemşire falan da katıldı. yine pek bir şey değişmedi. sonunda da rika satoko'yu ikna edeceğim dedi ve bölüm bitti.

.ülen baştan ikna etsene, baştan bunun için çabalasana. kaderi değiştirebilir miymiş? değiştiremez miymiş? bu son şans imiş de tekrar savaşacak imiş. şimdi kimse kafayı yemiyor ama normalde elli ellerini kana bulamışlardı. bu arada giriş müziği ilk satırı insanın aklına geliyor. gel tekrar kana bulanan.

.satoko abisinin odası yok edilmesin diye bu kadar çileyi çekiyormuş. bu da kafa yani, hadi diyelim küçük kızın aklı yetmedi. kurumdaki adamlar mal mı? bu kadar insan ayağa kalkıyor, bir gözlemleyin bir şey yapın. çok abarttılar, çok uzattılar.

.bir de müdür arkada duruyor, sınıf önde. bizim ergen veletler konuşuyor. bizim müdürler olsa kulağından tuttuğu gibi köşeye çeker, kendi konuşurdu. satoko müdürü görünce kafayı yedi. hastalığı da buymuş. her şeyin ona karşı olduğunu düşünüyormuş. iğne vurulması gerekiyormuş. altından bir şey çıkacak mı? göreceğiz.

--- spoiler ---