25 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e05:

Hinamizawa dai saigai 

--- spoiler ---

.güzel bölüm oldu sonunda. aynı olaylar tekrar oluyor. mesela köprüden biri düşecek. rika ölecek. rika öldükten sonra mı döngü tamamlanıyor? ilk hikayelerde kei kafayı yediği vakit tekrara giriyorlardı ya da en son karakter ölünce bitiyordu. şimdi satoko öldü ve tekrar olacak galiba ama kilit rol rika'nın olmalı.

.rikayı öldüren, rena'yı kovalayan tipler kim? olayların arkasında ordu falan mı var? özel güvenlik gibi de görünüyor. gece gözlükleri falan var. köyün güvenliği ile ilgili olabilir. devlet komplosu olabilir, zaten tutup gaz patlaması diyen de devlet. herkes zehirlenmiş görünüyor ama yirmi kişi kayıp.

.polis abimiz bu işe kendini vermiş. satoko'ya biraz daha erken gelse rena'nın mesajını anlayacaktık. satoko koşarken ne ara rena'nın o tarafa gitmiş olabilir. kafasından düşmüş gibi gösterdiler de mesaj ne olabilir? birinin onu öldürdüğünden başka bir mesaj vermiyor insana. ha zaten mesaj da bu birileri bu işi tasarlamış, birilerini onu öldürmüş. katilimi bulun der gibi işte.

.hastanede uyandığı vakit iyi gibiydi. nasıl kalp krizi geçirdi? diğerleri gelmek üzereydi. bir şey mi yaptılar? bu kadar gizemi nasıl açıklayacaklar? nasıl toparlayacaklar, insan hayret ediyor.

--- spoiler ---