24 Nisan 2016

higurashi no naku koro ni: kai e04:

Yotei chôwa

--- spoiler ---

.rika pek yorgun, bu mevzu üzerinden gidecek gibiler. eh bu açıdan fena değil. bu kadar tekrar eden hikayenin içinde oynamak da zor. her şeyi nasıl bildiğini anlamıyoruz hala. şimdilik kızcağız isyanlarda. aynı geceyi tekrar tekrar yaşıyor. bir püskülden belki değişmiş midir diyor. gösteriden sonra koşuyor fotoğrafçıya dikkat et öldürüleceksin diyor.

.ama bir işe yaramıyor, eleman öldürülüyor. neyse asıl olay satoko'nun peşine adamların takılması. kimin peşine takıldığını tam anlamadık ama şimdilik satoko kafaları yedi gibi. bir de yönetmen ile konuşmaya da gitmiş, kendisini de öldürmüşler. bu sefer fazladan adam öldürüyor gibiler. satoko'ya polis desteği vereceğini söyleyen yardımcı polisimizi de harcadılar.

.kei, mion ve rena arkaplanda. kimse satoko'ya inanmıyor. kafayı yiyip bir haller olacak herhalde ama işin garibi şu, ölümler durmasa da aslında hep farklı şeyler yaşanıyor. değişmez olan nedir? niye bunlar ölmeli? rika'nın içinde konuştuğu diğer tip kim? bunları bir an önce açıklasalar ne iyi olacak.

--- spoiler ---