15 Nisan 2016

grimm s05e14:

Lycanthropia 

--- spoiler ---

.yahu uzun zamandır bu kadar saçmalamıyorlardı. kurt adam hikayesinin kökeni wesen hastalığı olarak açıkladıkları meseleyle geldiler iyi güzel de kadın kendini nasıl kitleyemez arkadaş? veledi diyor ki, kendi başına kitleyemezmiş kapıyı. arkadan birinin kitlemesi gerekiyormuş. bilmem kaç yüzyıllık ev, bir sürü paraları var ve sene olmuş bilmem kaç, çözümünü bulamamışlar mı? yahu tahtadan kapı yapmasan, demirden kafesi olsa o da yeter. bu kadar basit işte.

.bu kadar olay yap sen bunları düşünme sonra yok efendim anasını öldür yok efendim wu yaralansın. wesen hastalığı ise insana niye geçiyor? wu da kurt adam falan mı olacak? normal hikayesinde kurt adam saldırısından kurtulan kurt adam oluyordu ya bakalım ne olacak? wu dolunayda sıkıntı çekiyordu sadece.

.bunlar haricinde bir tane tünelimiz, bir tane üstü çıplak grimimiz ve bir tane kapımız vardı. kapıyı açtı ama bir yere ulaşamadı. derin bir yer var. sonraya bıraktı. gizemi yavaş yavaş çözüyorlar.

.adalind desen ilk veledi için yüzbaşı ile görüştü. nick'in hexenbiest olduğunu öğrenmemesini istiyor ama o tarafta da işler karışacak herhalde. velet meisnerdeymiş, görmek istiyormuş. sağlıklıymış falan filan.

.yüzbaşının seçim kampanyası posterini eve gördü, gördüklerini nick ve hank'e söyledi. sorna ne olacak? suikastten haberi mi var diyecekler? yüzbaşı ile ne zaman yüzleşecekler bakalım?

.kara pençe falan ortalarda yok, şimdilik üyeleri mi değil mi belli olmayan suikasti yapan tipler var, yüzbaşı da öyle takılıyor ortalarda. başka da bir şey yok.

--- spoiler ---