13 Mart 2016

vikings s04e04:

Yol 

--- spoiler ---

.çok ağırlaştılar, çok... izlerken uykum geliyor artık. koskoca vikingler, koskoca savaşçı kavim ne hale gelmiş. ragnar tarihsel olarak ölüyor da diziyi böyle mi uzatıyorlar ne yapıyorlar? bir tane kendine kral diyen eleman geldi, tahtına falan da oturdu. güzel de karşılandı ama düello falan mı olacak nedir? bu nasıl karşılamadır? anlamadık gitti.

.bir olay olacak zaten uzattıkça uzatıyorlar. ragnar çinli kırmalı köle ile kafaları buluyor. keş falan mi olacak nedir? tamamen iyileşti mi? bu yeni gelen tipi, tel eli ile alır mı? bunlar sonraki bölüme kaldı. şimdilik bir şey olmadı.

.bjorn kendisine saldırı düzenleyen yaşlı tipi iyi halletti, barsak falan sökmeler, kanca ile paketlemeler iyidi de yol üstü anasına uğrayıp kadınını alırken bu yüzükte kimin? kim bana saldırı düzenledi ülen falan niye demedi? 

.floki pek iyi oldu. kahine gitti kendini bir şeyler sandı. tanrılardan biri falan mı olacak nedir? tam olarak kafa nereye gitti onu anlamadık ama kraliçemiz engelli oğlunu flokiye getirdi, hristiyan düşmanı olarak yetişmesini istiyor. ragnar ile arası o yüzden de kötüymüş meğer.

.ingilterede hala kim kimse çakarsa muhabbeti. athelston'un çaktığı ben özgür karıyım tarzında dolanıyor. babasından azar yedi ama yetmedi. oğlu çılgın kraliçe ile fingirdeşiyor. öyle şerefe kadeh kaldırıyorlar bir bok olduğu yok.

.fransada rollo salağı sonunda dili öğrenmiş. kız tam bunu boşarken kendini yatakta buldu. hristiyan kutlamaları ortasında da kocasını çağırıp güzelce çakıştılar, bütün kraliyet de bunları dinledi. hala kim kime çakarsadan çıkamadık. ne zaman savaş olacak lan?

.eski ayinler nere bu bölümdeki ayin nere? müzikler de çok nadiren wardruna olarak çalıyor sanki, adamlar tutan formülü bozuyor gibi. görüntüler için daha çok para harcıyorlar gibi ama işte senaryo falan gitti gidiyor.

--- spoiler ---