5 Mart 2016

the 100 s03e07:

Thirteen

--- spoiler ---

.güzel bağladılar konuları. uzay istasyonları vaktinde 13. istasyonda yapay zekanın insancılı varmış. o da biyolojik kökenli bir tipmiş. sinir hücrelerine giren modelden yapmışlar. öyle bilim kurgu karması gibi, konuları diğer yerlerde de gördük ama işte güzel harmanlamışlar.

.tabii sen tüm dünyayı yok et sonra tutup ikinci bir alternatifi için uzay istasyonunu bombalat, nasıl bir kadınsın ülen? bizim eureka'nın şerif yardımcısının yaptığı işlere bak. kendi görüntüsünde dünyayı yok eden bir yapay zeka, insanlara yutturdukları ile kendine inanmalarını sağlıyor. beyin sapına, omuriliğe bir alet yerleştirdikleri önder. önderin ruhu diyorlar buna, titus da bunun geçmesini sağlayan tip imiş. elindekinin teknoloji ürünü olduğunu bilmeden bir nevi din olarak yapmaları da pek tatlı bir gönderme.

.murphy salağını sorgularken zaten bir sürü görüntü gösterdiler, üstüne clarke'ı devreden çıkarmaya geldi. lexa araya kaynadı ve öldü. çok beklenmedik şekilde öldürdüler, fena şaşırttılar ama öyle iyi kararlar, clarke ile vedalaşma derken adamlar bunu hesaplamış demek. üzüldük lexa'ya ölmeyeydi iyidi. şimdi savaştan kim koruyacak bunları? olaylar karışacak herhalde.

.tüm bölüm gök insanlarından uzakta geçti, pike salağını falan görmedik. yerliler içinde olaylar karışıktı zaten octavia'yı intikam için getirdiler, abluka falan dendi ama onların hepsi yalan oldu artık. yeni önder seçilip, çip onun içine koyulduktan sonra olaylar devam edecektir. önder meselesini 13. uzay istasyonuna bağlanması da hakkatten çok iyidi. tekrar ediyorum ama beğendim.

.bunlar haricinde pek bir şey olmadı. octavia zenci hatunla birlikte intikama gidiyor. clarke da halkına geri dönecek. salak murphy de onlarla döner hehalde. jaha'nın olayları aydınlatılır, öte tarafta seçim yapacak insan da kalmayacak böyle gidişle. bir tarafta yapay zeka ile diğer tarafta içlerinden savaşçı tiple falan uğraşmış olacaklar, sezon sonuna lexa'yı aramayalım diyorum.

--- spoiler ---