17 Mart 2016

lucifer s01e08:

Et Tu, Doctor? 

--- spoiler ---

.gülüyoruz eğleniyoruz da pek bir şey olmuyor hala. fantastik hikayeye sardıralım diyorlar onu beceremiyorlar. her bölüm bir polisiye ile gidiyor öyle işte. şimdi dedektifin polisiye hikayesi, kirli polis ve eski koca meselesi lucifer'in meselesinden daha ağırlıklı hale geldi. böyle olması da pek saçma oldu.

.bölümdeki yan konuda aldatanların terapisti meselesi falan komikti, öylesine polisiye yapıyorlar gibi, lucifer olaylara baksın komik yorumlar yapsın falan gibi dizayn ediyorlar sanki, iyi güzel de ne gerek var?

.çatıdaki intihar sahneleri falan komikti hakkaten, güldürüyor da ne bileyim insan biraz senaryo yapar lan. bir de sahneleri kötü çekiyorlar. araba gidişi, çatıdaki tipler hep yeşil ekran önünde oluyor. nasıl aksiyon falan yapacaklar bunlar?

.terapist meselesini geliştirdiler, terapist ilişkilerini profesyonel mi tutacak yoksa uzaklaşacak mı? öylesine bir tip gibiydi ama en tatlı karakterlerden biri oldu. lucifer bu durumdan şüphe etmesi gerekmiyor mu? bildiğin ölümlü mü oluyor?

.neyse ki zenci çam yarması kardeşinin olaya el attığını fark etti. oradan da maze'in durumu ayarlardığını fark etti. bunca yıllık yardımcısıyla da yolları ayırdılar. en azından öyle dediler. ne olacak bu lucifer'in hali insan üzülüyor.

.zaten millete yardım etmekten canı çıkıyor, kıskanma meselesinde araştırmalar yapıyor ama burnunun ucundaki kötü adamı göremiyor. bu karakterin özel gücü ne diye insan isyan ediyor.

--- spoiler ---