13 Şubat 2016

into the badlands s01e03:

White Stork Spreads Wings

--- spoiler ---

.dul'u iki dakkada hallettiler, ben sezonun olayı falan olur zannediyordum. desteksiz mi girmiş bu kadın ne yapmış? baron abimiz ve seçkin kırpıcıları (laf çok tatlı yahu) malikaneye daldı ve olaylar dakkasında bitti. dul kaçtı, kitabı velet aldı. üç beş ninja kızı kurtuldu. olaylar bundan ibaret.

.okuma yazma olayı da garipmiş, okuma yazma bilenler az herhalde. sunny bile bilmiyor da doktor kızcağız öğretiyordu. mk veledi kendi kolyesinin amblemi olan kitabı okuması için kıza götürdü, baron geldi. beynindeki sorunu söyledi. bunu bilenler ölüyor, anne babasını öldürdüydü. şimdi kızdan nasıl medet umuyor?

.hepsi mi cahil nedir? babası gerçek doktor olmalı, kızı ancak alaylı falandır ne bileyim ama tümör lan bu? nasıl iyi etsin seni? kız karnındaki bebeği ile tehlikede. sunny ile takıldıklarını da biliyormuş. olaylar da olaylar artık. 

.asıl eğitim olaylarını bekliyorduk ama hala ona gelmediler. sunny'nin hocası ile ufak çaplı bir karşılama oldu. adam tekerlekli sandalyede veledi tokatladı. eh yani normal sayılır ama kanı aktığı vakit siyah gözlü olaydı, olaylar karışaydı iyi olurdu.

.baronun oğlu ölecekti, kurtuldu. ölseydi iyidi. baron olamazsın dedi, anası... yıkıldı eleman. yine de babasının karısı olacak kadınla takılmaya devam ediyorlar. bir saçma ve garip hikaye yapma yolundalar. ahlak anlayışları ne alemde bu çağda bilmiyorum ama dizinin zaman dilimi de pek garip zaten. hala dünyaya ne olduğu? hangi zaman diliminde oldukları belli değil. çorak topraklar ötesinde nasıl bir şey yok? kitapta mı yazıyor nedir?

.aksiyon sahnelerini bölümlere dağıtmışlar herhalde. bölümün girişinde bir miktar, ortasında bir miktar, sonuna doğru hayat kadını ile kapışmalarında bir miktar vardı. ninja zıplayışları falan gördük sevindik ama çok kullanmıyorlar, abartmak istemiyorlar herhalde.

--- spoiler ---