11 Şubat 2016

dark matter s01e12:

Episode #1.12

--- spoiler ---

.uzun zamandır izleyip de yazmayı unuttuğum olmamıştı. bu bölüme nasipmiş. sonraki bölümü izledikten sonra yazmadığımı fark ettim. tekrar bölüme baktım izlemişim ama hepsini hatırlamıyorum haliyle. olduğu kadarıyla yazıyorum.

.aslında sezonun en iyi bölümü denebilir. ikinin durumu hakkında iyi açıklamalar yapıldıydı. elemanlara bir görev veriliyor ve bir tesise gidiyorlar. pat diye yakalanıyorlar. bir aletle çıkageliyor esas bilim insanı, aktif edince iki kendinden geçiyor. böyle robot falan zannediyoruz karıyı ama insan üretimi organik bir model olduğu ortaya çıkıyor.

.bölüm sonunda da solunum cihazları ile hepsini öldürün diyen bir tip vardı mesela. onun ne olduğunu da anlayamadık ama ikinin durumu evrenlerarası anlaşmalara da aykırı imiş. organik olarak böyle insan üretmemeleri gerekiyormuş.

.ikiyi ürettikten sonra kafayı yemiş ve herkesleri öldürüp kaçmış. bir sıkıntısı varmış ama çözememişler. benzer şey yine oldu. kafasında ne gibi bir problem var diye bunu masaya yatırdıkları vakit, ekibi bunu kurtarmaya gelmişti ve herkesleri öldürüp kaçtıydı.

.hatta android böyle bir alana girmeye çalışyordu. yerlerde sürünerek ikinin gücünü etkisiz hale getiren vericiyi imha etmişti de öyle mutlu sona ulaşmışlardı. ikinin durumunu tüm mürettebat öğrenmişti de işte esas hikaye bu olması gerekirken, sonraki bölüm çok daha farklı bir yerlere gitti. sonraki bölümü izledikten sonra yazmanın da faydaları işte.

--- spoiler ---