21 Şubat 2016

boku dake ga inai machi s01e07:

Bōsō

--- spoiler ---

.kızı kurtaramadı yine, olayları hızlandırdılar. belki daha da hızlandırmaları gerekecek. kelepçeli dönük şekilde giderken geri dön diye bağırdı. zaten kelebeği gördüydük. pat diye bilim fuarının olduğu sahneye döndüler. hinazuki'yi özlemiştik, bu sefer arkadaş grubu olarak daha sıkı fıkı oldular.

.kenya tipi satoru'ya yardım edecek. ondaki değişimi falan gözlemlemiş ama ne olduğunu çözememiş. zaman yolcusu olduğunu biri bilse. belki yardım edecek? annesine falan neden söylemiyor? annesi bir miktar şüphelendi gibi ama bakalım sonra ne olacak?

.neyse bu sefer planı ilgili gün kızı tamamen uzakta tutmak imiş. o gece annesi ve arkadaşı dövüyor imiş, sabahına kız kaçırılıyor imiş. hikayenin bu kısmı pek hızlı geçiyor aslında ama işte mühim olan olayları engellemek, tutuyorlar kızı kullanılmayan bir otobüste misafir ediyorlar. annesinden kaçırma bahanesi ile arkadaşları da destek oluyor. kenya olaydan fazlası olduğunu biliyor ama ne kadarını biliyor? ölecek falan dedi ama nerden biliyorsun falan da demedi. genel aile içi şiddet meselesi oluyor devamlı.

.arkadaş arkadaş güzel vakit geçiriyorlar ama derken otobüsün kapısı yabancı biri tarafından açılıyor. satoru sen misin? diyor ve bölüm bitiyor. bakalım ne olacak? yine kızı kurtaramadığını görüp zamanda yolculuk edecek gibi.

--- spoiler ---