6 Şubat 2016

boku dake ga inai machi s01e05:

Tōbō

--- spoiler ---

.bir tip elemana yaklaşanı öldürüyor. her seferinde bu kadar şaşırtmazlar ama yeter yani öldürmesinler. üstelik herkes öldü ise mutlaka zamanda bir şeyleri düzeltecektir. yine de elemanın kafayı yememesi biraz abartı olmaya başladı. nasıl olsa düzeltirim falan mı diyor ne ediyor?

.şimdi kızın öldüğünü görünce yine zamanda bir hayli geçmişe gidecek ve tekrar bir şans mı elde edecek? hinazuki'yi bu sefer kurtaramadı ama değiştirmesi gerekenleri değiştiremedi. kitapta bir şeyler değiştiği için mutlu oldu. demek geçmiş değişiyor diye düşündü ama ne kadarı değişiyor?

.esas kötü bu elemanın araya girdiğini, velet iken fark ederse ne olacak? annesine falan niye söylemiyor hala anlamıyorum ama bakalım tekrar geçmişe dönecek hikaye orası belli oldu. her dönüş böyle beş bölüm falan sürecekse biraz fazla, yaptığı şeylerin işe yarayıp yaramadığını daha hızlı göstersinler diyorum.

.polisi görünce eli kanlı kaçma meselesi de biraz uyuz bir hadise, ülen suçsuzsun işte niye kaçıyorsun? kaçtığın vakit suçlu konuma düşüyorsun. ha nasıl olsa geçmişe gider değiştirebilirim diye düşünüyorsa buyursun oturduğu yerde yapsın.

.zamanda yolculuğun tetikleyicisi de ağır duygusal olaylar. kızcağızın bunun için ördüğü eldivenleri çöpte görünce bağırdı çağırdı, hop güncel zamana geldi. olayı bunca yaşına rağmen çözememiş olması da pek iyi değil.

--- spoiler ---