25 Ocak 2016

the flash s02e10:

Potential Energy

--- spoiler ---

.bölümün ismi potansiyel enerji de ben anlamadım o işler nasıl oluyor. battlestar galactica'nın çif'ini kaplumbağa olarak getirdiler. iyidi güzeldi de ülen mantığını çözemedim. adamın gücü kinetik enerjiyi potansiyele döndürüyormuş. her şey durağanlaşıyormuş da avize nasıl düşüyor? onun kinetik enerjisi nasıl potansiyelde kalmıyor da tekrar kinetik oluyor? mermilerin düşüş de aynı? yerçekimi dahil değil mi demişler nedir açıklaması?

.neyse hadi götlerinden kamplumbağa uydurdular iyi güzel de ne işe yaradı? flash bile ondan kaçma yolunu buldu. zoom'u nasıl etkileyecek? bunu da hiç düşünmediler. harrison yine karanlık tarafa geçecek. kızını korumak için her şeyi yaparmış falanmış filanmış.

.esas olay barry oğlanı ve patty hatunu romantikliği idi. ilk rüyalar ile başladılar. sonra olay mahallerine buluşma ayarlamalar, iş yerinde fingirdeşmeler falan derken bölüm sonunda patty çekti gitti. olay mahalinde kızcağızı birbaşına bıraktı diye yaptı bunu da...

.lan sen polissin işte çözsene olayı. olay olmuş kalmış öyle. neymiş babasının katilini yakalamak için dedektif olmuş şimdi de csi olacakmış. pek olmadı yani, zorladılar. barry üzülsün de olay olsun diye yaptılar. üzülsün salak oğlan bize ne.

.zenci ailemizin dramı da çok gereksizdi. kayıp oğlu geldi, hafif laf sokma moduyla ortalarda dolandı. araba yarışları falan yapıyormuş. yolda araba yarışı yapıp anahtarını alırım diyormuş. pek kanunsuzmuş da babasına onu bulmadı diye kızgınmış da işte böyle salak salak meseleler. yemek yediler rahatladılar. hikayeye sokmasalar bari.

--- spoiler ---