14 Ocak 2016

the expanse s01e04:

CQB

--- spoiler ---

.aksiyon dozunu güzel artırdılar. anlamasak da güzel akıyor artık. o kadar çok karakter o kadar çok ortam var ki hala tam idrak edemiyorum. üstüne yeni tipler, yeni kavramlar getiriyorlar. kitabı okumamızı falan mı bekliyorlar nedir?

.neyse anladığım kadarını yazayım. şu patlatılan gemi için marslıların gemisine alınan mekik yolcularımızın başındaki eleman ile kaptan görüşmede idi. biz yapmadık, kim yaptı muhabbetleri dönerken gemi geldi ve işlerini bitirdi.

.marslılar dedik, askeriler dedik ama altı tane küçük gemi işini bitirdi. şu terörist örgüt dediler, çok teknolojik dediler ama kim acaba? dünya ile marsın arasında savaş olmasını istiyorlar imiş. bunun gizemi hala duruyor.

.savaş çıkmasın diye patlayan gemiden sağ kurtulan tiplerin şahitlik yapması için onları gemiden gönderdiler ve sevgili asyalı kaptanımız gemiyi havaya uçurdu. marslı da olsa pek onurlular imiş.

.marslı dünyalı muhabbetlerini iyi artırdılar. şu göz bebekleri büyüyen tip de kurtulanlar arasında kaldı. zaten koca marslı gemisinden bir tek o kurtuldu.

.son sahnelerde kurtarma mekiğinin gemiden çıkışı falan iyidi. eski denizci tip esas gözü kara tiplerden mi olacak? bilmem ne limanında olan neydi? elli kez adını duyduk ama ne olduğunu anlayamadık.

.bir de mormonlar falan diye bir şeyler çıktı başımıza, walking dead'in çekiçlisini gördük. neyden bahsettiklerini pek anlamadık. öyle geldi geçti o kısımlar. anladığım kadarıyla mormonlar yüz yıllık yolculuklar için kuşaklı tiplere özel gemiler falan yaptırıyorlarmış mı neymiş?

.salak dedektif hala arayışlarda. bilgi satan bir tipin otopsisi ile uğraştı. yardımcısı ölmemiş. sadece onu göstermekle yetindiler. nasıl ölmemiş? adamın olayı mı var nedir? bu kuşaklılar muhabbetini daha iyi açıklasalar pek iyi olacak ya kaldı öyle.

.ölümden korkan doktor tipin kafasının uçma sahnesi pek iyidi. sakallı tipe sakinleştirici bir şeyler atarken ekran dondu gibi oldu, baktık elemanın kafanın yerinde yeller esiyor. gövde delinince ortamdaki hava boşalmıyor mu? nasıl hemen kapattılar da ölmediler? nasıl iki dakka yamadılar? oraları pek algıladığımı söyleyemem.

--- spoiler ---