12 Ocak 2016

the expanse s01e03:

Remember the Cant

--- spoiler ---

.yahu inanılmaz karışık devam ediyor. gizemin boku çıkacak gibi, insanı korkutuyorlar ama tipler iyi. sherlock'taki tip de geldi. yan karakterler de fena olmayınca böyle izlenir gider gibi de işte gizemleri nasıl bağlayacaklarına bağlı.

.dgi dedikleri dış gezegenler ittifakı bir nevi terörist örgüt gibi karşılanıyor. onlar mı iyi çıkacak sonunda ne olacak? bir tarafta marslılar var diğer tarafta dünya var. marslılar cansız gezegeni canlandırmış. çalışkan ve başarılılılar. aynı zamanda askeri olarak daha ilerdeler.

.gemiyi patlatanlar marslı değilmiş. şu yaşlı kadıncağız bilgi uçurarak bunu test etmiş oldu. iki saat bunun muhabbeti döndü. marslı gemisinde de mekikteki tayfanın sorgulanması da iyidi. onlar da gemiyi biz patlatmadık dedi.

.şu durumda mars ve dünyanın savaşa girmesini isteyen taraf varmış. ilk gizem bu, bunun içinde kayıp kız ve gemide gördüğü şeyin gizemi var. yardım çağrısı gelen gemide bir şey olmaması da garipti. o olay ile savaşı kimin çıkartmaya çalıştığı olayı birleşecek herhalde. göreceğiz ne olduğunu.

.su sevkiyatı yapan gemi patlatılıyor, mekikten biri bunu mars yaptı diyor sonra marslılara karşı ceres'de insanlar ayaklanıyor. kuşaklı tipler de dünyalı polisi öldürüyor. bu kuşaklı tipler de kimdir necidir? neden bu kadar öfkeliler? orasını tam anlamadık.

.asteroit kuşağında doğan ve belli bozuklukları olan tipler gibi algılanıyor ama niye bu kadar düşmanlar? adam sınıf çatışmasını güneş sistemi boyutuna mı çıkarmış ne yapmış? öyle görünüyor ama bilim kurgu açısından fazla da uçuk bir hayal değil.

.düşünce sistemlerini gerçekçi yapalım derken iyice kastırmışlar gibi hissediliyor. hepsi gizemin ne olduğuna bağlı. marslı tiplerin durumu neymiş o da mühim. o kadar da kötü görünmüyorlar. mekikteki sakallı da eski mars askeri imiş. öyle bir şaşırtmaca yapalım dediler.

.naomi adlı hatun da dgi ajanı imiş, diğerlerinin kafasına böyle girmeye çalıştılar. tüm suçu ona atacaklar. esas elemanı buna ikna etmeye çalışıyorlardı. sonraki bölüme kaldı artık.

--- spoiler ---