30 Ocak 2016

the 100 s03e02:

Wanheda: Part 2 

--- spoiler ---

.buz ulusu muhabbetini açıklasalar iyidi. ne ara bahsettiler de düşman oldular? o kadar insan nereye gidiyor? dünya üzerinde kaç tane böyle insan topluluğu var? anlamak zor yani bu şekilde. eskiden yerliler, uzaylılar diye kolayca ayırıyorduk. şimdi tarafımızı bile bilemiyoruz.

.clarke'ı yakalayan tipi bolca görecek miyiz? kendisi buz ulusu prensi imiş. anası da savaşa doğru yürümekte imiş. yine kadınların hakim olduğu bir dünyadan bahsediyoruz. lider anası imiş, buz kraliçeleri. bakalım nasıl bir tip çıkacak?

.kumandanı yeni gördük. prens o yüzden kendi ulusuna değil de bu kadına getirmiş. clarke diğerlerinin eline geçmesin diye yakalatıp kendine saklamış. geçen sezonda clarke'ı yüzüstü bıraktıydı. şimdi yüzüne tükürdü falan da o kadar yani. yine esas hikayede kendilerini bolca görecek gibiyiz. yeni memleket yeni yer göstermekten bıkmadılar. şimdi eski kule gibi bir yere geçmişler.

.bellamy clarke'ın peşinden çılgınlar gibi koşturuyor. sanki bir şeyler varmış gibi üzülüyor falan onu da pek anlamadım ama iyi arkadaşlardı sadece. giderken arkasından o mu baktıydı ne olduydu? madem öyle gitme dur diyeydin.

.dünyaya yollanan diğer insanlardan bir kısmı buz üstüne düşüp hayatta kalmışlar. ülen ne zaman olduydu bu? çocukları kurtarsın diye yolladıkları mıydı? neydi nasıldı hatırlamıyorum ama monti'nin anası çıktı karşılarına. üstelik şöyle böyle yapalım diye plan yaparken elemanlar pat diye yakaladı. araçlar mı farklıydı? birbirlerini nasıl tanımadılar? her neyse işte uzaylı insan tipi azalmış olmalı ki yeni savaşçı tipler getirdiler. hızlı akıyor yalnız ne olursa o çok fena.

.bizim şifacı (supernatural'in yumuşak kalpli vampiri) yaralanmış gelmiş. dağda tedavi ettiler. dağı tekrar üs haline getirecekler anlaşılan, marcus abimiz buna karşı gibi ama olaylar bu şekilde ilerliyor.

.jaha salağının olayı en acayip hikayesi oldu. yapay zeka hap vasıtası ile insanlara bulaşıyor. onları ölümsüz falan yapıyormuş. acılarını üzerlerinden alıyor, yüklerinden kurtarıyor. ışık kenti demişler ya nerde içinde ışıklı nurlu bir şey olsa yalan zaten, aynen o şekilde kadıncağız insanları kandırıyor. kendine bağlı tipte insan yaratmaya çalışıyor. gördükleri de hep sanal dünya tarzında, ikisini bir arada yaşıyorlar. yeterli sayıda insan ile şehir falan inşaa edecekler anlaşılan. kadını (eureka'dan tanıdığımız şerif yardımcısı) yanlarında bir çanta ile taşıyorlarmış. onu da cevaplamış oldular sağolsunlar.

--- spoiler ---