29 Ocak 2016

supernatural s11e11:

Into the Mystic

--- spoiler ---

.yan konulara tekrar döndük, işte yine aynı geyik. lucifer sam'in aklına girmiş de davalara dönmek iyi gelmiş falan filan...

.yan konusu da öyle salak saçma ses duyup beyin yiyen bir canavar. düşkünlere dadanıyormuş. ölümle ilgili bir olaylar vardı. huzurevinde ortaya çıkıyor. bizimkilerin arkabahçesi imiş. gidiyorlar bakmaya, ruh diye tuzla yakıyorlar. bölüm başında bunu yaparlarsa zaten başka bir şeydir. aynen öyle oluyor. kendilerini tekrar etmekten yorulmuyorlar.

.derken sağır kızımız çıktı piyasaya. weedsten kendisini hatırlıyoruz. tipini görünce sağır ülen diyor insan. mevzu bahis yaratığa baştan bağışık gibi bir şey aslında ya ordan devam etmediler. kendisi bölüm başındaki otuz yıl önceki hikayenin bebeği imiş. anasını babasını öldüren yaratıktan intikam peşine düşmüş. tam da bu vakte gelmiş. durum bundan ibaret.

.ha bir de harflerin adamlarının mirasçısı imiş. sonra tekrar kullanacaklar mı nedir anlamadım ama o da çok çakma geldi. ne bileyim işte geçti gitti.

.lucifer karanlığı yok etmek için ortalıklarda takılıyor. bizimkilerin mekana gitmiş de araştırmalar yapıyormış. orada dean ile muhabbet ediyorlar ama ortaya çıkmıyor. şimdi castiel ile aynı vücudu mu paylaşıyorlar yani? nasıl onu bu kadar taklit edebiliyor? var mı böyle bir şey?

.tam öyle yapmıyorlar da işte diğer türlü bir sırıtıyor bir başka tripler atıyor. meleklere yardım etmek istiyor ama pat diye öldürüyor. lucifer'in konuya dahil olması uzun sürecek. crowley olayın farkında ama piyasada görünmüyor. geçen bölümden o kısmı takip etmediler.

.bir de dean'in karanlığa aşık olması meselesi var ki çok saçma geliyor ta şimdiden. üstelik elemanı düşkün diye yaratık da öldürecekti. oradan da garip oldu. bu sezon dean'de mi sıra bilmyorum ama kötü yani. aşk olayına çevirmeseler iyi olur.

--- spoiler ---