2 Ocak 2016

jessica jones s01e09:

AKA Sin Bin

--- spoiler ---

.iyice sıkıyorlar artık, ne bileyim bir şeyler yapmaya çalışıyorlar iyi güzel ama kilgrave yine kaçtı. lan elektrik aksamı yüzünden adam kaçar mı? nasıl önlemi olmaz? nasıl bir hücredir bu.

.hadi kaçtı diyelim. babasının öldürülmesi mi daha mühim yoksa adamın kaçması mı? al sana kanıt işte. dedektifin tanıklığı nasıl oluyor? kameraya nasıl alındı? hücrede niye tutuldu? bu özel güçlü insanlara da normal insanlara uygulanan hukuk mu uygulanıyor?

.bunlar apayrı meseleler iken geçen sefer kilgrave'i paketlediklerinde getirdikleri eve getirdiler. geçenki şirket buranın adresi not etmemiş mi? nerde güvenlik görevlileri? bunları falan niye düşünmediler hiç anlamadım açıkası.

.derken kan ile iknadan kaçılabileceğini öğrendi de yani bunun için tebessüm etmesine de uyuz oldum. elinden adamı kaçırdın gücünden kaçmayı öğrensen ne olur? şimdi eğer kan iknayı azaltıyorsa kendini kesen adamlar (en son annesinin kendini makaslaması iyidi de neyse işte) kanlarına temas edince nasıl etkilenmeye devam ediyorlar? başkasının kanı mı gerekiyor yani nedir tam olarak?

.annesinin veledini öldürme planı da çok saçmaydı. makasla adam mı ölür lan? bari bıçak alaydın da saplayaydın hayati bir organa. omzuna falan sapladı sonra olaylar da olaylar işte. gerdiler falan ama bana saçma geldi.

.sarışın dedektif muhabbeti nereye gidiyor? adamı iyileştiren abimiz kimdi? ilaçlar nedir? yeni özel güçler falan mı oluyor nedir? askeri bir uzman gibi görünüyor kendisi ama ne olacak şimdi?

.olaylar pek iyi gelişmiyor işte. adamı hücreye kapatıp kanıt temin edememek falan bana çok saçma geldi. hadi somut kanıtı yok eyvallah da özel durumu yetkililere açıklayıp aynı şekilde bir oda temin edip gözaltına alınsa olmuyor mu? madem bu şekilde bir kanıt oluyor. böyle de olabilirdi. sallamışlar işte öyle. hem marvel uygulanacak hukuk da farklı falan olmalı. oralara hiç girmiyoruz artık.

.lezbiyen saçmalıklarını söylemiyorum bile artık. az daha trinity kilgrave'i dışarı bırakacaktı. dedim böyle bir şey yaparsa burada bırakırım ülen bu diziyi.

.çocukken olan olaylar bile yalanmış. eleman hastaymış, iyileştirmek için böyle bir deneysel metodu kabul etmişler. velet kevin annesini yaralayınca da kaçmış bunlar.

--- spoiler ---