20 Ocak 2016

american horror story s05e12:

Be Our Guest

--- spoiler ---

.hayırlısıylan bir sezonu daha bitirdik. öyle pek güzel bir sezon olmadı ama en kötü sezonlarından biri de değildi. oteli mutlu hikayesi ile bitirmiş oldular. tüm canavarlar kardeş oldu, hayata bağlandı ya da işte hayalet oldu ve öyle bitti gitti.

.bizim on emir katilini de sonunda öldürdüler ama kendisi otele bir kaç adım kala öldüğü için sadece bilmem ne gecesinde ortalıkta görünebiliyor imiş. bir tane medyum getirdiler durduk yere ruhlarla falan konuşuyordu. kendisi zaten on farklı rolde çıkan hatun, bir de bu role koyalım demişler. pek olmadı tabii.

.kadın giysileri giyen tipin hikayesini uzattılar. otelin başına geçti, modanın başına geçti. işleri çekip çevirdi ama prostat kanseri oldu. ölümü beklemedi, otelde ölüp hayalet oldu ve sonsuza kadar mutlu mesut yaşadılar. öyle pek de güzel bir hikaye sayılmaz şimdi.

.keş hatunun sosyal medya olayı iyidi. hayata küsmüş tipleri böyle hayata bağlarız mesajı çekmiş bulundular. çok da işe yarar denemez ama buna da şükür işte, sezon finalinde aldığımız mesaj buydu.

.öncesinde konuşulan da otele gelenleri öldürmeyin işlere ket vurmayın muhabbeti idi. sezon bu kadar süre boşa oldu yani. gelenler öldürüldü, lady gaga yönetimde işler sarpa sarmış. şimdi onları öldürdükten sonra olayları düzeltmişler falan filan olmuş. sezon boyu yapılanlar saçmaymış yani, kendi kendilerini düzeltmiş oldular.

.yaşlı hatun pek bir şey yapmadı. oteli ikisi birlikte yönetiyordu ama olayları onun üzerine çekmediler. sadece oğlundan güzel mesajlar alıp mutlu oldu o kadar yani.

.james march tipinin konuşmalar her türlü iyidi. diğer hayaletleri ikna etme kısmı da iyidi ama dediğim gibi bunca zaman yeni mi aklınıza geldi ülen.

--- spoiler ---