14 Aralık 2015

The Originals s03e09:

Savior

--- spoiler ---

.cami'yi diziden çıkardıklarına sevindim vallahi, bir şekilde geri getirmezlerse pek memnunum bu işten. klaus'un gün yüzü görememesi de güzel aslında. öyle kendi çaplarında debelenip duruyorlar işte.

.rebekah'ı geri getirdiler ama onu da fazla tutmak istemiyorlar. pek acayip büyülü kazığımız kendisini delirtici bir büyü de yapmış. bölüm boyu bunun ortadan kalkması için çabaladılar ama o da tam olmadı. freya mı yapamadı? yoksa finn mi tam yardım etmedi? hani süper güçlüydü bu büyücü yahu?

.elijah bölüm sonunda rebekah'ın isteği üzerine kendisini paketledi. hançerleri yanlarında hazır bulunduruyorlar artık, her an bir vukuat olur ve tekrar olay olana kadar tabuta konması gerekebilir. klaus'a söyleme de mutlu olsun yavrucak dedi ama öyle olmadı işte o işler, hem zaten bir sürü arıza çıkartıyordu. ne ara sevdiler bunlar birbirlerini?

.hayley ile kapışmaları ve hep birlikte rebekah'ı durdurma meselesi güzeldi. zaten laflar havalarda uçuştu. bir bakıma da haklıydı. hayley ile sonra barıştılar. yetmedi jackson bile seninle mikaelsonları bile severim dedi. pek aşık eleman da işte elijah var arada.

.neyse ki bu aşk üçgenine girmediler. elijah'ın önceliği pek muhterem ailesi. rebekah'ı denizcilerden alma sanhesi iyidi. eleman biçti herkesi öyle artist artist dolandı yine piyasada. freya'nın büyü için kastığı sahnede de iyidi kendileri.

.kirısmıs ile geçirdiler kalan kısımları. aile olmak ve işte çam ağacı, hep birlikte muhabbetler ve konuşmalar da yılbaşı özel bölümü tadında idi. neyse ki bunu da çok abartmadılar. eskiden esas konusu bu olurdu şimdi böyle yan konu ve ailevi bağ birleştirmesi şeklinde destekli olarak kullanıyorlar.

.cadı vekili meselesi çok zorlama idi. davina'yı çıkardılar mı yani şimdi nedir tam olarak? bu salak finn tipi ile dolanan adam çok mu güçlüymüş? tristian salağı parmağında mı oynattı? bu strix denen nane her şeye bir olay çıkartıyor. o sinir bozucu. marcel de ayrı bir uyuz.

--- spoiler ---