18 Aralık 2015

Micro Monsters 3D e01:

Conflict

david abimizin bir başka belgeseli ile beraberiz. böcükleri 3d çekelim demişler, yirmişer dakikalık bölümlerden altı adet bölüm yapmışlar. ilginç bilgiler olacağı besbelli de tabii mahlukat-ı böcek işte ne kadar dişe dokunur bilmiyorum. 3d görüntüler pek iyidi, sırf o yüzden indirdiydim zaten. her türlü iş görüyor. müzikler yine iyi, daha yeni belgesellerinde daha iyidi sanki ama yine iyi, yine iyi. ne diyeyim bilmiyorum artık. david abimizin belgesellerini "gözüm kapalı" izlerim.

--- spoiler ---

.ilk bölümde karşı karşıya gelen, çıkarları kesişen böcüklere yer vermek istemişler. bu tipler birbirlerini daha iyi yiyordur. hatta her bölüm yiyordur ama işte kırkayak ile akrep kapışmasından başlamak üzere böyle bir hava uyandırdılar.

.süt püskürten bir tip vardı mesela. bu ne lan diyor insan? allah ne diye yaratmış bu kadarını? kesin bir işlevi var mıdır? sütü sağılır mı? 

.en acayibi öldürdüğü böcekleri sırtına dolduran tip idi. bununla karıncaları kandırıp yanlarına gidiyor ve acıktığı vakit hüpletiyor. kokusunu sakladığı için karıncalar da bunu fark etmiyormuş. peki bu karınca kardeşlerin antenleri ile sağladığı iletişimden ne haber? oraya değinmediler. karıncanın ölüsünü falan fark edemiyor demek.

.gizlenme konusunda kendini acayip şekle sokmuş bok böceğimiz de mevcut idi. peygamber devesi tepesinde dikeliyor bir şey yapamıyor falan.

.aniden kaynar su fışkırtan bir tip vardı. buna atlıyor başka dev bir peygamber devesi ama eli yanıyor mübareğin, öyle bir sallıyor ki kolları zannedersin imana gelmiş.

.pusu kurup avlanan tipler de vardı bir sürü. örümcekler zaten bunu çok yapıyor, bolca da gösterirler artık. toprakta kendini yok eden başka bir tip vardı. o karıncanın ayağını kaydıran rabbime de sonsuz şükürler olsun.

.arada david abimizin elini kolunu da 3d görüyoruz. elinde bir tane kırk ayak mıdır nedir? onunla 3d kameralar karşısındaki pozu iyidi. zaten böceklerin anteni, şusu busu direkt ekrandan taşıyor, zaten bunun için yapmış gibiler.

--- spoiler ---