30 Aralık 2015

jessica jones s01e07:

AKA Top Shelf Perverts

--- spoiler ---

.pek saçma işler oluyor, aynı zamanda pek de ağır işliyor ama izliyoruz işte. jessica'nın masum komşusu öldürülünce kendisini hapse attırmaya karar verir ve olaylar gelişir. hapise falan girse yine neyse ama kilgrave polis merkezini basar ve jessica'yı kurtarır.

.adam ilanı aşk eder, tavırları komik geliyor artık o kadar kötü değil ama esas kötü için çok zayıf hala. hem ilkin kontrolü altına alıp şimdi almamasının da bir açıklaması yok. hasret çektim, sen yokken fark ettim, hissetmediğim bir şeyi hissettim falan diyor da nereye kadar yahu? bir yerden sonra salla gitsin der ve kendine aşık eder insan.

.adam her şeyle uğraşıyor ve bu kadar adam öldürdükten sonra aşkına mı ikna edecek yani? trish ile birlikte büyüdükleri evi falan satın almış, jessica'yı oraya çağırdı ve öylece bölüm bitti. yanında olursa kimseyi öldürmeyeceğini düşünüyor herhalde.

.sarışın polis takipteydi, bunları böyle gördü ve hala bir şey yapmadı. trish'den gizli saklı iş çeviriyordu. karışık bir şeyler olacak orası belli de toptan mantıksız olacak gibi duruyor.

.bir kere saçma olan, cinayeti işledim diye polis merkezine gidiyorsun iyi güzel de süper güvenlikli hapse atılma muhabbeti bu kadar vurgulanırsa demezler mi adama niye ısrar ediyorsun diye? zaten dedektif dedi, hemen inanmadı falan filan ama o vakte kilgrave geldi. hani madem planladın bari kaçarken yakalan ne bileyim az daha zekice olsun yani.

.hapishane hikayesi düşünmedikleri belli ama standart hikayede kilgrave ile mücadeleyi de insan anlamıyor. hem madem görüşmeye gidiyor, aynı evde falan yaşayacak bir şekilde bayıltsana be adamı? baştan beri bulunamıyor muhabbeti de yok artık. tabii dur dese anında duracaklar ama bunu da çözsünlar artık.

--- spoiler ---