27 Aralık 2015

jessica jones s01e05:

AKA The Sandwich Saved Me

--- spoiler ---

.hala ağır aksak gidiyor. aksiyon yapalım dediler ama pek aksiyon olmadı. mallık oldu komple. kilgrave salağını takip etti, ekip olarak plan yaptılar ve yakaladılar ama adam yakalanması durumunda üstüne takip cihazı koymuş ve kurtarması için ekip tutmuş. bu nasıl iştir? nasıl kontrol etmezsin mesela?

.sonuçta çok zamandır tanıdığın bir adam ne kadar psikopat olduğunu bilip önlem alınmalıydı. ha şimdi paketleme için çok erkendi mutlaka bir aksilik çıkıp kurtulacaktı. bu çok belliydi ama işte böyle olmamalıydı.

.diğer tarafta başarısız süper kahraman olayını da güzel yapamıyorlar gibi geliyor bana. vakti zamanına indiler, 18 ay öncesi falan. kendi çapında işler yaparken bir kaç insan kurtarmış. sandviç kılığında iken kız çocuğunu falan kurtarmış ama işte olmamış. keş elemanı kurtarırken kilgrave ile tanışmış ve yamulmuş.

.hani arada yıllar olsa denese falan neyse ama daha yeni işlermiş bunlar. kilgrave muhabbetini çok abarttılar. elemanın laflar yine fena değil. arızalı bir tip gibi ama esas kötü karakter olarak pek iyi gelmedi bana, olaylar aşırı küçük çaplı. dramlar içine girmek için çok yetersiz.

.sarışın polis ile sarışın hatunu da çiftleştirdiler. bunu da yaptılar yani. ekibe katılıp ortak hareket etmeleri iyi güzel de hiç işe yaramadı. özel yer bile ayarladı polis adam ama ne oldu sonra?

.bir de eğer sesten değilse bunun gücü neyden? ses geçirmez oda ne işe yarar? eğer sesten ise telefonda niye etkilenmiyor? mesafe mi? eğer mesafe ise yine oda ne işe yarar? hava ile mi iletiliyor? tüm bunlar tamamen belirsiz, kör gözüne parmak şeklinde ilerliyor tepetaklak.

--- spoiler ---