25 Aralık 2015

jessica jones s01e02:

AKA Crush Syndrome

--- spoiler ---

.yahu çok ağır akıyor dizi, bir olay olmuyor devamlı sorgu, devamlı araştırma falan. esas karakterimizin devamlı triplerine maruz kalıyoruz. arkadaş karakterindeki sarışın hatun da pek sabırlı çıktı. tabii arkadaş mı ne orasını bile henüz tam çözemedik.

.bir tane beyin yıkıyan tip var, tüm kötü karakteri o mu üstlenmiş yani? hikayenin olay çözümü şeklinde akmaması güzel ama insan bir genel hikaye için ipucu verir yahu. bir kaza olmuş onu bile rica minnet anlatıyorlar.

.zenci tipin de özel gücü varmış. kazada sevgilisini falan kaybetmiş. jessica da bunu kafaya taktığı için onun fotoğraflarını çekiyormuş. anne babasını vuran çocuk yüzünden eşyaları kurcalanınca zenci tipin fotoğrafları çıktı meydana ve iş buraya kadar geldi.

.kocasını aldatan kadının kocası da arkadaşlarını toplayıp zenciyi dövmeye gelmiş. lan ben de boksör falan sandım, minik minik adamlar normal şartlarda da dövemezlerdi ki o zenciyi. jessica koştu geldi yetişti, özel gücünü falan gösterdi. sonra anlamamazlıktan gelerek kaçtı gitti.

.bölüm sonunda da zenci eleman göbeğinde şov yaptı ve beyin yıkamacıya geçti son görüntüler. adam istediği eve girip yemeğini yiyebiliyor. kimse sesini çıkaramıyor. süper güç eyvallah da işte tüm kötü karakter bu olmamalı, çok ağır aksak ilerliyor.

.zayıf noktası da bilincini tamamen kaybetmek imiş. uyuşturucu bir ilaç verip öyle mi mücadele edecek bu adamla? beyin kontrolü yapan adama nasıl bu ilacı vereceksin peki? zaten psikolojisi yerlerde, metroda falan kendini kaybediyor. bu kadının bu adamla mücadelesi pek saçma duruyor şu an.

.komşularını korkutmak ve böcek öldürmek haricinde de pek özel gücünü göremiyoruz. keşke gerçekçilik yerine aksiyonu koysalar, dialoglar yerine olaylar olsa da izlenimi kolay olsa biraz. dramına ekmek banayım artık.

--- spoiler ---