23 Aralık 2015

jessica jones s01e01:

AKA Ladies Night

beklediğimden daha kötüydü. daha hareketli bir şeyler bekliyordum. hele aksiyon falan yazdıkları için minimum aksiyon gereksinimimi bile karşılamadı. polisiyesi fazla dallı budaklı değil gibi, o iyi oldu. dramı da pek derinliksiz geldi. araya lezbiyen karakter serpiştirelim demişler. matrix'in trinity'sini falan görünce şaşırdık. görüntüleri daha iyi beklerdim, müzikler fena değil. genel konusundan da pek bir beklentim yok ama izlenir gibi duruyor. esas karakterimizi de pek gözüm tutmadı. hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---

.özel güçleri olan tipler var, marvel evreni diyorlar ama işte ben hiç bilmiyorum bu hatunu falan, öyle marvel evrenini de çok iyi bilmiyorumdur ya neyse kıyıdan köşeden karakter bulalım getirelim hesabı yapıyorlar zaten.

.kendisi yılgın bir tip, özel dedektiflik yapıyor, hayatı hakkında bir miktar bilgi falan veriyor. kim kimi aldatıyor falan gibi işlerde çalışıyor. kapısına tavsiye ile çocuğunu kaybetmiş anne ve baba geliyor.

.kızı ararken daha konusuna vakıf olamadığımız bir şekilde eski sevgilisi midir nedir bir tipin beyin yıkama gücü ile milleti parmağında oynattığını öğreniyoruz. adamdan kurtardığı kız, anne ve babasını öldürüyor ve film bitiyor.

.yani bölüm sonu şaşırtmaca olarak iyidi. böyle özel güçler her türlü izletiyor ama fazla drama boğacak gibiler. bu esas karakterin gidip zenci çam yarması barmen bulup yatması sonra kusması tadında işler çok olacaksa bayar diyorum.

.sarışın tip, park bilmemne otelinin sarışını idi. netflix olarak kadro toparlıyorlar herhalde ama kendisi necidir? orası belli olmadı. jessica jones arkadaşı gibi bir şey herhalde. kahraman yapmaya çalışmış ama becerememiş ondan sonra böyle koyuver gitsin modunda yaşayan bir tip olmuş.

.en son tekrar savaşmaya karar verdi. özel güçlerini pek göremedik. bir araba kaldırdı. bir süper sıçrama yaptı. gözlerinden lazer çıkma espirisi yaptı ama özel güçlü tipler varsa, korkan adam bile bunları biliyorsa belki artırırlar diye umut ediyorum. fazla drama boğmasalar bari.

--- spoiler ---