16 Aralık 2015

grimm s05e05:

Rat King

--- spoiler ---

.fare kralı diye bölüm yapalım demişler. fareler korkunca birleşip kocaman fare oluyormuş. efsaneymiş bu ama gerçek olmuş. dev fare görüntüsü pek iyi değildi ama işte idare ettik. yan konuyu çoğalttılar ama trubel meselesi de iyidi. heyecanlı bir bölüm oldu yani.

.geçen bölümden ağzı burnu kırılmış geldiydi, hastaneye götürdü nick kardeş, gizli görevdeki polis diye tanıttı. üzerinden bir sürü kimlik, para ve pasaport falan çıktı. dünyaları gezmiş iki dakkada, meisner de kimse artık her taşın altından çıkıyor.

.gizli ev diye geldikleri yere ilk trubel geldi, sonra meisner geldi. trubel'in başı belada diye adalind vasıtası ile acil bir çağrı yapıldı. nick koştu ama pek yetişemedi. meisner yine hızır gibi yetişti ve trubel'ı kurtardı. sana anlatmam gereken çok şey var diyerek de bölümü bitirdiler.

.şu özgürlük lafları olan tipler hastanede iş çevirmiş. nick nasıl fark edememiş? trubel ile işleri neymiş? garip bir tarikat gibi bir şey çıkacak ama ne olduğu hala belirsiz. yüzbaşı da benzer belirsizlikte bir seçim kampanyası içinde.

.neyse yan konuda kedi fare meselesi vardı. fare kral masalı varsa direkt onu yapmış oldular. kediler keyif için fare döverler, fareler de birlik olup kedileri öldürürler. tam böyle bir olaya bizim grimm bodozlama daldı.

.dev fare olunca ilk kaçtılar sonra da çok düz bir şekilde elektrik tellerini kopartıp şok vererek korkup kızınca birleşen fareleri ayırmış oldular. ülen giysi ile nasıl birleşiyorsunuz? hadi giysi ile birleştin diyelim nasıl giysili ayrılıyorsun? bedeni wesen de giysiler de mi wesen oluyor yani? neyse öyle işte.

--- spoiler ---