5 Aralık 2015

american horror story s05e08:

The Ten Commandments Killer

--- spoiler ---

.adamlar yalpaladıktan sonra esas hikayeyi on emir katiline verdiler. vampir hikayesi böylece arkada kaldı. polis abimiz baştan beri katilin kendisi imiş. hani beklemiyordum böyle bir şey ama çok da etkilendiğimi söyleyemeyeceğim.

.hafıza kayıplarını falan zaten öyle otel unuttururla açıkladılar. sadece esas elaman march ile felsefi sohbetleri iyidi. adalet getirmek falanı filanı ile bir nevi dexter gibi yaptılar ama tabii elemanlar canavar, öldürmekten keyif alıyorlar. böyle manyak tipler işte yapacak bir şey yok.

.ölen kızdan sonra eleman otele gelip olayları sorguladı. kaldığı oda zaten en baştan beri giriş yaptığı, otelin sahibinin başladığı on emir cinayetlerinin devamı odasıymış. hepsini hatırladı, gitti ortağına itiraf etti. sonra adamı da öldürdü.

.iki tane mi zina cinayeti oldu yani? orası pek manalı olmadı, on emri de bilmiyoruz ya uydurmuşlardır işte. 

.holden meselesi ile geldiler devamlı mesela, adam nasıl çocuğunu ortadan kaybedenin gaga olduğunu bilemedi o biraz saçma oldu. hepsi birlikte el ele adamı seri katil yapmışlar iyi güzel de bu polisin biraz daha akıllı olması beklenmez mi?

.vampir karısı ne alemde peki? neden çocuğu hakkında bir şey söylemedi? tabii kimse bunun katil olmasını beklemiyor ama yine de bunu anlaması gerekiyordu.

.beş yıldır gizlenen bilgiyi böylece açığa çıkarmış oldular. sezonun şaşırtmacasını da yapmış oldular. her sezonda böyle şeyler oluyordu. şimdi geriye cinayetleri tamamlayıp sezonu bitirmek mi kaldı?

--- spoiler ---