30 Kasım 2015

the walking dead s06e08:

Start to Finish

--- spoiler ---

.yahu şu son planda bebeğin ağlaması nasıl hesap edilmedi? judith bebeği dünyanın en akıllı bebeği bile olsa bağırır ağlar. kimse bunun stresini bile yapmadı. hadi o yapmadı korkak oğlan arıza çıkartırdı diye haykırdım. neyse ki oğlan patladı anne anne diye ve bölüm orada bitti. komple ölsün çocuk da diğerleri bakakalsın falan öyle güzel olur. o bebek nasıl ağlamaz? bunu sorarım hep.

.kule yıkıldıktan sonra güzel devam ettiler. pek bir gergindi, esas karakterlerin hepsi ipten döndü. maggie gözetleme noktasına sığındı. son kısımlarda glenn onu gördü, yardım falan edecek herhalde ama ne bileyim esas karakterlerden birini harcayacaklar gibiler. şimdi sadece başkan kadın öldü. eh ölümü de fena değildi. at sırtında ölmek gibiydi, en son kafaya sıkmadıysa da zombi olacak ya ona değinmediler.

.carol ve morgan olayı çok abartıydı. hakkaten beklemeliydi. başka birinin ölmesini istemediği için morgan ve koruduğu salağı öldürmek istedi. yerden göğe haklıydı ama ne bileyim hakkaten beklemeliydi. dışarda kıyamet koptu, evden çıkabilecekleri belli değil ama böyle oldu. tam hengame esnasında, pislik eleman morgan'ın sopayı aldı. morganı bayılttı, morgan da carol'u bayılttıydı. bu şekilde doktor hatunu kaptı, diğerleri yetişice de rehin aldı gitti. kimseyi öldürmeden çıkması da pek mantıklı değildi ama en azından carol'u morgan'ı böyle harcamadılar ona sevindim.

.zombilere doyudular iyi güzel de çözümü yok hala yok efendim bunları çekeriz çıkartırız dışarı diyorlar. yok yani olacak iş değil burası öldü. korkak elemanın maymuncuk marifetini açıklamadan önce de bunu konuşuyorlardı. herkesler bir eve sığındı iyi güzel de nasıl olacak yani? sezon ortasında böyle karıştırmaları fena oldu.

.bir de bölüm sonları meselesi vardı. bazı sürümler, bazı versiyonlarda sonları kesiyormuş falan filan da şimdiye kadar sonlarda bunları izlemedik mi diyor insan? belki sadece sezon bitişi ile ilgilidir bilemiyorum. daryl, sasha ve abraham kamyon ile gelirken motorsikletli bir çete ile yolları kesilir ve her şeylerine el koyarlar. daha  doğrusu koyma laflaması yaparlar ve her şeyiniz negan adlı bir karaktere ait derler. kimdir bu negan? onu göreceğiz herhalde de şimdi daryl'lerin hikayeyi bu kadar koparmasalar iyidi. 

--- spoiler ---