22 Ekim 2015

The Originals s03e02:

You Hung the Moon

--- spoiler ---

.bizim köken ailesinin her biri öldürülecekmiş. kehanet buymuş ama bir arkadaş, bir düşman ve bir aileden kişi tarafından öldürülecek dedikleri vakit nasıl her biri öldürülmüş oluyor? çeviri baya sakattı yahu, eski çevirmeni bıkmış herhalde çevirmiyor. yeni biri başlamış bazı yerler öyle karman çormandı. burası da onlardan biri olabilir mi bilemedim?

.freya tam zamanlı büyücüleri oldu ne gerekirse büyüsünü yapıyor. diğer taraftaki büyücüler daha mı iyi? bu yeni seri katil tip nasıl kurt adam ısırığına ilaç bulabilmiş? bunca zaman yoktu böyle bir şey. klaus olayı tekelinde tutuyordu.

.elijah daha aktif, her yerde görüyoruz mübareği. hayley ile olan son dialogları pek duygu yüklüydü. bataklıkta ararken de öyle telaşlıydı. dağ gibi elijah hayley için mi kafayı yiyor? orası pek garip, jackson ile takılıyorlar kendileri.

.kurt adam lanetini de geçici olarak kaldırma yapalım dediler. davina kendisini tehdit eden cadıyı öldürmek için hayley'i tuttu. karşılığında sürüsünü lanetten geçici olarak kurtarmış oldu. mumun ömrü nedir yani? yoksa hep yanar mum mudur? nasıl bir büyü mantığı var böyle, laf olsun işte.

.cami salağı seri katil muhabbetine klaus ile görüştü. üstüne dedektif peşinden ayrılmıyor. ne alakaysa hatunu böyle bir işe soktular. kendileri de şaşırıyor gibi dialoglarda devamlı aynı dokundurmalar yapılıp duruyor. pek anlamsız aslında ama öyle işte ailesinin garip durumunu devam ettiriyor gibi düşünebiliriz.

.köken ailesine tehdit meselesini tekrar tekrar yapıyorlar. bu sezon garip bir geliştirme olarak köken ailesinin soyları arasındaki bir savaştan bahsetmişlerdi ama tam olarak böyle bir şey olmayacak gibi. olsa güzel olur ama yine aile içi güven meselesini izleyecek gibiyiz. ha kötü değil ama geliştirseler iyidi.

.hayley klaus dövüşü, bebek üzerinde velayet meseleleri falan fena değildi. türk filmine döndü olaylar iyice ama yine de izletiyorlar işte.

--- spoiler ---