2 Ekim 2015

dark matter s01e10:

Episode #1.10

--- spoiler ---

.yav şu dizide bir türlü bitmedi. ilerlemiyor komik oluyor. şimdi ne yaptıkları belli değil. bir'i uzay boşluğuna attılar ama ölmeyecek mi yani? o kadar mı manyakmış karı? yoksa android falan mı?

.andorid'i de elektriklediler, nasıl kendini koruyamıyor bu robot? her tatlı dile nasıl kanıyor? bu kaçıncı yahu? bir de kendi davranışları için kontrole falan geçmişti. pek saçma yahu.

.geçen bölüm ftl midir nedir? onun da efekti olmaz olsun yani insan utanır ya neyse işte. gemiler fırlamıştı. birileri gelmiş bunların peşinde paketlemeye. attılar nükleerleri, bir hemen pek zekice hamle yaptı. gemiyi bombaya doğru ilerletti. patlamanın etkisinden kaçamadıklarını anladıklarında bombayı etkisiz hale getirdiler. uzay çağındayız ama nükleerden korunamıyorlar tabii o da ayrı bir olay.

.neyse geldi bizim stargate atlantis hatunu bunları kurtardı. kanadalı oyuncuları mı toplamışlar ne yapmışlar bilemedim ama kendisini gördük, yaşlanmışlar oldukça. mürettabata yeni görev vermeye gelmiş.

.başka bir ekip ile bir tesisten ne olduğunu bilmediğimiz bir aleti çalacaklar imiş. diğer ekibin başındaki sakallı kürdanlı tip bizim bire asıldı, elini kolunu kırdı adamın, şifre kıracak kimse kalmayınca da veledi kullanalım dediler. görev başladı ve bitti.

.velet baya işe yaradı da ülen androidde nasıl elektrik koruması yok? bu nasıl iştir diyor insan? adamlar hakkaten baya sığ düşünmüş. uzay çağında daha iyisini bekliyor insan.

.derken diğer ekip bunları aldatmış. hem aleti alacakmış, hem arananlar olarak ekibi teslim edeceklermiş hem de gemiyi alacaklarmış. madem öyle niye biri uzaya attı? onu anlamadık ama kadının ne olduğu meydana çıkacak. öldüğünü hiç zannetmiyorum. bakalım artık.

--- spoiler ---