18 Eylül 2015

fear the walking dead s01e01:

Pilot

kazan doğurdu hesabı spin-off meselesi zor bir hadise şimdi. normal şartlarda adamlar bu diziyi yapmış olsa yine daha iyi gelirdi ama karakterlerin çoğu çok sıkıntılı geldi bana. kaliteli iş, kaliteli müzikler ve hani walking dead üzerine bu şekil gizemli bir başlangıç fena fikir değil ama işte dramlı zombili dizi yapacaksan o karakterleri sevmek lazım, yoksa niye dertlerini çekelim? esas oğlan karakter fazla ezik, esas kız karakter fazla atarlı. esas adam fazla özgeci, esas kadın da fazla otoriter, soğuk nevale saçma bir tip. hemen ısınmak mümkün değil ama ilk bölüm itibariyle tepkilerim böyle. geniş ölçekte bir zombi hikayesi verebileceklerse her türlü öpüp başıma koyarım da bakalım şimdilik belli değil. tekrar grup hikayesine döndürebilirler her an.

--- spoiler ---

.hangi zaman diliminde başladığını kestiremiyoruz. farklı bir şehir. bizim zombi salgını yeni başlamış. ilk keşleri vuruyor falan. bir tane tip uyanıyor izbe bir yerde. hani sanki bir gruplarmış da hayatta kalanlardanmış, geceyi de zombilerle mücadele etmiş gibi bir eda katmışlar. halbuki adamın kafası güzelmiş. 

.bakıyor her taraf kan, kan bile kırmızı değik karakan hehe. neyse yanındaki kız, diğer arkadaşının yüzünü falan yiyor. elemanın aklı gidiyor. yalın ayak caddelere fırlıyor ve araba altında kalıyor. dünkü filmle pek güzel araba altında kalıyor bunlar yahu dedim.

.derken hastaneye düşüyor ve ebeveynlerimizi görüyoruz. tipler nahoş. anne hanımlar rehberlikçi bir öğretmen. üvey baba da edebiyatçı bir öğretmen mi nedir? hayatta kalma nutukları atıyor falan filan.

.bu tip kafayı yediği için bağlıyorlar ediyorlar, tribal enfeksiyon geçirmiş ama güzelliği ile göz dolduran sevgili lexa'mız (the 100 dizisinden) öyle aralara laf falan sokuşturuyor. erkek arkadaşı (ki ne alaka yani tip olarak hiç olmamış) ile takılıyorlar falan filan.

.hastane arkadaşı yaşlı şahsiyet ölürken bu eleman nicky (hafif yumuşak huylu bir oğlan kendisi sanki) def-i hacet için ellini çözdürdüğü hemşirenin de salaklığı ile kaçıp gidiyor. mevzu kilisede neler olduğunu öğrenmek. ne içtiyse onu öğrenmek, başına ne geldiyse onu ortaya çıkarmak. yani eh bu kadar travma sonrası buna ne gerek var diyor insan ama gizem için şart.

.kaçıyor gidiyor, ana baba peşinde arıyor. poşetçi eleman düzgün tip sanılan zenci eleman. nicky onla buluşuyor, ağlıyor sarılıyor falan derken eleman yakalanmamak için bunu infaz etmeye tenhalara götürüyor. arbede çıkıyor ve silah zenciye dönüyor, ölüyor. hep de zenciler ölür zaten hehe.

.anasına babasına haber ediyor, geliyorlar bakıyorlar zenci yok. sanırsın bir nevi walking dead. ölülerin ayaklandığını bilmiyorlar ya çok şaşırıyorlar işte. cesedi bulamayıp geri dönecekken araba ile geri geri giden üvey baba, tipi görüyor. duruyor ve konuşmaya iniyor.

.durun yapmayın etmeyin derken eleman bunları ısırmaya çalışıyor, anasının elini son anda haşmetli erkeği kurtarıyor. derken nick elemanı araba ile güzelce eziyor ama ölmediğini görüyorlar ve en azından çekirdek aileleri kıvamında bir gizem aydınlanması yaşanmış oluyor.

.daha öncesi dünya çapında olaylar, kazada ölenlerin canlanması. ölülerin saldırması ve ergen sivilceli tipin ben uyardım lan sizi bakışı falan derken bir olaylar olduğu da belliydi ama işte hani bir zombi salgını olsa ancak böyle yayılır demişler herhalde ve onu işlemeye karar vermişler. bu tarz için fena bir açı değil ama işte ergen atarına gireceksek, fena bayar. göreceğiz devamını.

--- spoiler ---