13 Eylül 2015

extant s02e13:

The Greater Good

--- spoiler ---

.kötü bir sezon finali aslında ama işte yine de gömmemişler ona şükür. şimdi sevgili süper yapay zekamız bir sinyal yayıp iletişimi kesemiyor mu dedik? ta ne zamandan sonra kesti. binanın duvarlarını hareket ettiremiyor mu dedik? hologram falan yapmış. yeterli değildi.

.işin kötüsü yine kötü karakter iyi karakter karmaşası yaptılar. ares hadi hayatta kalmak için insanlarla takılmasının gerektiğini anladı diyelim de lucy'e ne oldu? gözlüklüye olan aşkı yüzünden mi taalor'a karşı geldi (taalr mi neymiş kahve üstünde ne yazıyorsa artık).

.şu durumda yok ettiler sanıyorlar ama esas kötü kendini başka bir humanich'e yüklemiş görünüyor ki bu da çok saçma madem öyle niye mobilize olmadı bizim mastermind? neydi yani bu kadar süre derdi?

.hem uzaylılarla kardeş oluruz ama kendi üretimimizle düşman mı oluruz? uzaylı da olsa insan insandır konuşması ile bitirdiler ki bu da olmadı. adamlar işte işgale geldi. çoğalıyorlar. uyuşmazlık olursa ne olacak? beyin kontrolü yapıyorlar, bir sürü güçleri var. yani olacak iş mi? hiç akla yatıyor mu?

.her canlı ölümü tadacak, evrim muhabbetleri yapacaklar, son konuşmaları yaptıktan sonra molly'nin robotu molly'i sarılarak öldürmeye karar verecek, bu ne lan? kurtulsun diye özel metod herhalde. nerden saçmalayacaklarını şaşırdılar artık.

.jd meselesi de ayrı bir saçma oldu. ilk kanını verdi de iyileşti, sonra uzaylı mı olacağım tribi atıldı da tekrar hasta oldu. hastane nasıl çözdü? en son sapasağlamdı da o kadar vurulma muhabbeti saçma sapan oldu yani.

.baştan sona zaten diziye monte edildi. sonunda yine saçma sapan muhabbetler ve dünyaya uzaylıların açıklanması ile bitti. hadi uzaylıların dünyaya açıklanması iyi güzel de diziye ne kazandırdı bu olay?

.sonraki sezon taalor'dan devam mı edeceğiz yani? o kadar yapay zeka ve uzaylı kırması dizi yap sonra geldiğin noktaya bak. o kadar teknolojik alet yap, tılsım muhabbeti döndür ve kıskanç bir robotun yapıcısına olan sempatisini kullan. hele hele lucy hayatta kalmak için her şeyi yapan bir tipti mesela, nasıl oldu da tılsımı molly'e verdi? sorular böyle uzar gider.

--- spoiler ---